Uutiset

EuroSkills 2018 -kilpailijahaku 3.10.–31.12.2017

Skills Finland kokoaa Suomen ammattitaitomaajoukkueen EuroSkills Budapest 2018 -kilpailuihin. Tarjoamme koulutuksen järjestäjille ja näiden yhteistyökumppaneille mahdollisuuden lähettää kilpailijoita ja eksperttejä kilpailuun. Kilpailijat karsitaan avoimilla karsintakilpailuilla, joiden järjestämisestä vastaavat nimetyt Skills-lajipäälliköt. Lajipäällikkö palauttaa lomakkeen 31.12.2017 mennessä.

Tarkemmat ohjeet: EuroSkills 2018, kilpailijahaku (pdf)

Karsintakilpailut

* * *

Kilpailijoiden ilmoittautumisaika Taitaja2018-semifinaaleihin on 2.10.–3.11.2017

Koulutuksenjärjestäjän nimeämä joukkueenjohtaja lähettää kaikkien oppilaitoksen opiskelijoiden ilmoittautumisen samalla lomakkeella. Lajikohtaiset ilmoittautumisen rajaukset, lisätietoa semifinaaleista ja lajikuvaukset löytyvät osoitteesta www.taitaja2018.fi/lajit

Liittet ja lisätiedot

 Taitaja2018-kilpailuun voi osallistua myös lukio- ja ammattikorkeakoulukilpailijat. He kilpailevat muutamissa lajeissa SM-kilpailun ulkopuolisina kilpailijoina, mutta samoilla tehtävillä ja säännöillä kuin SM-kilpailijat. Taitaja-tapahtuma järjestetään 14.–17.5.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

* * *

Lue uusin uutiskirjeemme Skillsletter 5/2017. Kerromme mm., miten yritykset ovat mukana MM-kilpailijoiden valmentautumisessa, miten Taitaja2018-tapahtuman järjestelyt etenevät ja millaisia valmennusideoita strategiset lajiperheohjausryhmät jakoivat syyskuisessa seminaarissaan.

* * * 

Järjestämme yhteistyökumppaniemme kanssa seminaarin "Global challenges of VET and the role of skills competitions" Abu Dhabissa WorldSkills-kilpailun ensimmäisenä kisapäivänä 15.10. Seminaarin pääpuhujana Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Lisätietoja seminaarista ja sen ohjelmasta.

* * *

100 ammattiosaajaa -verkkosivusto on nyt avattu. Sivustolla pääset sukeltamaan eri alojen nykypäivään, historiaan ja tulevaisuuteen. Videoita ja kuvia katsellessa ja tekstiä lukiessa voi huomata, että perinteisille kädentaidoille on edelleen kysyntää. Monet ennen raskaat ja vaaralliset työt ovat digitalisaation ansiosta muuttuneet kevyiksi ja turvallisiksi, ja useissa ammateissa työnkuva on tulevaisuudessa nykyistäkin monipuolisempi ja vaihtelevampi. 100 ammattiosaajaa ennen, nyt ja tulevaisuudessa on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tuotamme sivustolle uutta sisältöä vuoden 2017 ajan, jonka jälkeen se on käytettävissä täydessä mitassaan.

* * *

Taitaja2018-kilpailun semifinaalien järjestämisoikeudet ovat nyt haettavissa. Katsokaa tarkemmat ohjeet hakukirjeestä ja järjestäkää semifinaalit teidän oppilaitoksessanne! Järjestämisoikeuksia voi hakea vielä alla listattuihin lajeihin 20.10. mennessä.

Hakukirje (pdf)
Hakulomake (xls)
Raporttipohja (xls)

Asiakaspalvelu ja myynti
Automaalaus
Automaatioasennus
Cateringkokki
Floristiikka
Huonekalupuuseppä
Ilmastointiasennus
Kauneudenhoito
Kondiittori
Koneenasennus ja kunnossapito
Kuljetuslogistiikka
Lähihoitaja
Maalaus ja tapetointi
Matkailu
Puhdistuspalvelu
Putkiasennus
Sähköasennus
Talonrakennus, kirvestyöt
Talonrakennus, muuraus ja laatoitus
Tarjoilija
Tietojenkäsittely
Tietokoneet ja verkot
Verkkosivujen tuottaminen
Visuaalinen myyntityö

* * *

Haemme eksperttejä eli tuomareita Unkarin Budapestissa järjestettävään ammattitaidon EM-kilpailuun. Kilpailu käydään syyskuussa 2018, ja hakuaika tuomariksi päättyy 18.9.2017. Kysy rohkeasti lisää ja tule kehittämään ammatillista osaamistasi ja kielitaitoasi! Eksperttinä pääset verkostoitumaan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Lisätiedot ja hakulomakkeet (pdf)
Tallenna pdf-tiedosto itsellesi, jotta voit täyttää lomakkeen koneella.

* * *

Vuoden 2017 Taitajien Taitajaksi valittiin matkailu-lajin kultamitalisti Noora Latvakoski Lapin matkailuopistosta. Tuomaristo perusteli valintaa Latvakosken positiivisuudella, ahkeruudella, ammattitaitoisuudella ja työelämälähtöisellä otteella. Voittaja sai palkinnoksi Toyota-merkkisen auton käyttöönsä vuodeksi. Onnittelut! Taitajien Taitaja valitaan vuosittain Taitaja-tapahtumassa. Voittaja edustaa ammatillista koulutusta ja esiintyy Skills Finlandin tilaisuuksissa vuoden aikana. 

 

* * *

 

Käsiteollisuuden Edistämissäätiö ja Skills Finland ry ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tukea WorldSkills-, EuroSkills-tai Abilympics-kilpailuihin valittuja nuoria kädentaitoihin liittyvän huippuosaamisen viimeistelyssä apurahan turvin. LIsätietoja ja hakulomake (pdf)

* * *

 

 

Powered by Aava 3