Skills Finland mukana SuomiAreenassa Porissa

Skills Finland osallistuu heinäkuussa SuomiAreenaan monella tavalla:

  • Keskustelutilaisuus torstaina 13.7. klo 15.15.−16.30 Purje-lavalla
  • Osasto 54b Kansalaistorilla torstaina 13.7. klo 10−17 ja perjantaina 14.7. klo 10−15
  • Torivartti MTV-lavalla 13.7. klo 11.20−11.40

Keskustelutilaisuuden järjestämme yhteistyössä neljän muun organisaation kanssa. Skills Finlandin, opetus- ja kulttuuriministeriön, Posti Groupin, Sivistystyönantajien ja Suomen Taiteilijaseuran keskustelun aiheena on tulevaisuuden osaaminen. Keskustelu kuuluu Suomi 100 vuoden päästä -keskustelujen sarjaan ja se streemataan MTV:n SuomiAreena-sivustolle.

Kysymme, mitä osaamista menestymiseen tarvitaan tulevina vuosina. Millaista on työelämä 2117: Pärjääkö silloin kädentaidoilla vai pitääkö olla digiosaaja? Entä mitä taitoja kouluissa pitäisi opettaa?

Keskustelussa on mukana laaja joukko työelämän, koulutuksen ja taiteen asiantuntijoita: opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, MERCURIAn rehtori Tiina Immonen, kokki Johan Kurkela Skills Finlandin Suomen ammattitaitomaajoukkueesta, Posti Groupin Postipalveluiden johtaja Turkka Kuusisto, Mamwork Oy:n toimitusjohtaja Pia Lemmetty ja johtaja Timo Lindholm Sitrasta. Keskustelun taustalla Taitajat ja Taiteilijat ratkovat ongelmaa tulevaisuuden oppimisympäristöistä. Taitajia edustavat SAKKI ry ja OSKU ry, Taiteilijoita taiteilijaryhmä Tampereen Taidehalli.

Skills Finlandin Kansalaistori-osastolla voi tutustua muun muassa ammattitaitomaajoukkueen jäseniin, 100ammattiosaajaa-verkkosivustoon, hoivarobottiin ja 15.7. vietettävään World Youth Skills -päivään. Torivartissa esiintyvät SAKU Starsissa menestyneet taikuri Taavi Saarva ja räppäri Santeri Sario.

Nähdään Porissa!

Powered by Aava 3