Skillsletterin lukijakyselyn tulokset

Julkaisimme tammikuussa lukijakyselyn uutiskirjeemme lukijoille. Katso tästä, mitä lukijat toivovat uutiskirjeeltä.

1. Millaista sisältöä toivoisit Skills Finlandin uutiskirjeessä olevan? Valitse niin monta vaihtoehtoa kuin haluat.

2. Millaisista aiheista/teemoista et halua lukea uutiskirjeestämme? Miksi et?

Skillsletterin lukijakunta on ”laaja otos suomalaisen työelämän osanottajista, varsinaisista duunareista tutkijoihin, kehittäjiin ja alan ammattilaisiin työtaidon ja -tiedon saralta”, kuten eräs vastaaja kirjoitti. Siksi lukijoiden toiveetkin poikkeavat toisistaan.

Kyselyn mukaan vastaajat eivät haluaisi lukea käytännön yritysyhteistyöstä, julkkisjuoruista, valmentautumisjärjestelyistä, hinnakkaista kilpailumatkoista, resurssien vähyydestä, nuorten kokemuksista kilpailutoiminnan jälkeen, Taitajan yhteistyökumppaneista eivätkä selostuksia vuosijuhlista tai muista tapahtumista.

Toivottiin myös, että osa jutuista käsittelisi aihepiiriin hiukan etäämmältä kytkeytyviä asioita. Toive konkretisoitui 5. kysymyksen vastauksessa, kun lukijat äänestivät parhaaksi jutuksi artikkelin työssäoppimisesta ammattitaitokilpailuissa.

3. Kirjoita tähän ideasi kiinnostavaksi haastateltavaksi tai muu juttuvinkkisi.

Lukijoiden juttuvinkeissä nousivat esiin Skills-verkoston nykyiset ja entiset toimijat, kuten tuomarit ja lajivastaavat. Lukijat toivoivat juttuja myös siitä, missä entiset kilpailijat vaikuttavat nyt.

4. Millaisista juttutyypeistä pidät? Valitse niin monta vaihtoehtoa kuin haluat.

5. Mikä oli tämän Skillsletterin kiinnostavin juttu? Miksi?

Vuoden ensimmäisen Skillsletterin kiinnostavin juttu oli vastaajien mielestä Työssäoppijana ammattitaitokilpailuissa – paras viikko ikinä. Myös juttu maajoukkueen palkitsemistilaisuudesta kiinnosti, samoin linkit uusiin julkaisuihin.

6. Skillsletter julkaistaan noin 7 kertaa vuodessa. Mikä olisi mielestäsi sopiva ilmestymistiheys?

7. Mitä muuta meidän kannattaisi ottaa huomioon kun uudistamme uutiskirjettämme?

Vastauksissa nousivat esiin mm. toive siitä, että uutiskirje skaalautuisi mobiililaitteissa luettavaksi. Tämä laitettiin heti työn alle palveluntarjoajan kanssa. Toivottiin, että Skillsletter puhuttelisi koko oppimishenkilöstöä, minkä lisäksi vastaajat arvelivat, että uutiskirjeen pitäisi puhutella tai sillä olisi potentiaalia puhutella myös nuoria. Skillsletterin lähivuosina julkaistuja teemanumeroita kaipailtiin takaisin, ja sisällöiltä toivottiin kotimaan aiheita.

8. Lukijakunta

Lukijakyselyyn vastanneiden toiveet uutiskirjeen sisällöstä hajaantuivat suuresti. Se on luonnollista, koska lukijoina on niin opettajia, rehtoreita, johtajia kuin muita koulutuksen alalla toimivia. Pyrimme jatkossakin kertomaan monipuolisesti eri aiheista ja katsomaan ammattitaitokilpailuja eri näkökulmista.

Kyselyyn vastasi 41 lukijaa. Yllätyspalkintojen arvonnassa onni suosi vastaajia Forssasta, Orivedeltä ja Tampereelta! Yllätykset on postitettu voittajille. Kiitämme kaikkia vastaajia ja toivomme juttuideoita ja palautetta jatkossakin osoitteeseen viestinta@skillsfinland.fi.

Powered by Aava 3