Taitaja2017-tapahtuma lähestyy

Ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017.

Nelipäiväinen Taitaja-tapahtuma järjestetään tällä kertaa Helsingissä. Taitaja2017 Helsinki on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. Tapahtumassa käydään ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan, erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailun sekä yläkoululaisten Taitaja9-kädentaitokilpailun finaalit. Mestaruuksia ratkotaan yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita on mukana yli viisisataa. Lisäksi yläkoululaisten Taitaja9-kädentaitokilpailu tuo Messukeskukseen kymmeniä 7.–9.-luokkalaisista koostuvia kolmen hengen joukkueita eri puolilta Suomea.

Suomen suurimpaan ja kansainvälisimpään ammattitaidon tapahtumaan on vapaa pääsy. Paikalle odotetaan yli 80 000 vierailijaa. Tapahtuman eri rakentamis-, purkamis- ja tukitiimeissä on mukana arviolta 2000 opiskelijaa ja vapaaehtoista, joten tapahtuma yhdistää luontevalla tavalla oppilaitosten henkilökunnan ja opiskelijat.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma

Helsingin Taitaja-tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea. Se on oikeutetusti juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, jolle Helsingin Messukeskus tarjoaa hyvät puitteet.

Ammatillinen koulutus ja osaaminen ovat merkittävässä roolissa yhteiskunnan peruspalveluiden säilyttämisessä. Taitaja2017-tapahtuman ”kaupunki kaupungissa” -teeman mukaisesti Messukeskuksen sisälle rakennetussa pienoiskaupungissa voi kävellä Helsingin kaupunginosien mukaisesti nimettyjä teema-alueita, joiden sisälle kilpailulajit on sijoitettu. Tutustumalla tapahtuman eri kaupunginosiin yleisö pääsee näkemään ja kokemaan perinteisten kädentaitoalojen, kuten huonekalupuusepän ja autoasennuksen, merkityksen toimivassa kaupungissa. Kävijät pääsevät tutustumaan myös tulevaisuuden aloihin, kuten pelituotantoon, robotiikkaan ja kaupunkiviljelyyn.

Kilpailijat jakavat kilpailualueet 60 kansainvälisen vieraskilpailijan kanssa. Ulkomaisten kilpailijoiden lisäksi tapahtumassa harjoittelee useita Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailijoita, jotka edustavat lokakuussa Suomea WorldSkills Abu Dhabi -kilpailussa. Oman osaamisensa tapahtumaan tuovat lukio- ja ammattikorkeakoulukilpailijat, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana koko Taitajan historiassa.

Seminaareja ja muuta ohjelmaa

Taitaja2017-tapahtumassa riittää kilpailujen lisäksi muutakin nähtävää, koettavaa ja kuunneltavaa. Kilpailujen seuraamisen ohella kannattaa pysähtyä Messukeskuksen sisälle rakennettuun Senaatintorin kaupunginosaan, jossa on tarjolla monipuolista ohjelmaa. Kilpailualueiden läheisyydessä sijaitsevilla Ole hyvä -tehtäväpisteillä voi tutustua yli 50 eri ammattialaan ja kokea itse osaamisen riemua. Tapahtumassa pääsee seuraamaan myös näytöslajeja ja ammattinäytöksiä.

Opetusalan asiantuntijoille ja kaikille kasvatuksesta ja koulutuksesta kiinnostuneille tapahtuman seminaarit tarjoavat maamme huippuluennoitsijoiden vetämän tilaisuuden innostua oppimisesta ja kehittyä ammatillisesti. Tutustu tapahtuman runsaaseen seminaariohjelmaan (pdf).

 

Powered by Aava 3