Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa 99 000 kävijää

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma oli osaamisen ja ammatillisen koulutuksen juhlaa. Tapahtumassa käytiin ammattitaidon SM-kilpailu, erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-kilpailu ja yläkoululaisten vauhdikas Taitaja9-kädentaitokilpailu. Nelipäiväisessä tapahtumassa vieraili yli 99 000 kävijää, joiden vierailulle Helsingin Messukeskus tarjosi hyvät puitteet.

Noora Latvakoski edustaa ammatillista koulutusta

Vuoden 2017 Taitajien Taitajaksi valittiin matkailu-lajin kultamitalisti Noora Latvakoski Lapin matkailuopistosta. Tuomaristo perusteli valintaa Latvakosken positiivisuudella, ahkeruudella, ammattitaitoisuudella ja työelämälähtöisellä otteella. Voittaja sai palkinnoksi Toyota-merkkisen auton käyttöönsä vuodeksi. Taitajien Taitaja valitaan vuosittain Taitaja-tapahtumassa. Voittaja edustaa ammatillista koulutusta ja esiintyy Skills Finlandin tilaisuuksissa aina seuraavaan Taitaja-tapahtumaan saakka. 

Ammattitaitomaajoukkueelle neljä SM-mitalia

Suomen ammattitaitomaajoukkue kilpailee syksyllä eri ammattialojen MM-mestaruuksista Abu Dhabissa, ja Taitaja-tapahtuma oli hyvä tilaisuus harjoitella suureen WorldSkills-kilpailuun. SM-kultaa saivat Vamian Iida Haveri kauneudenhoidossa ja Stadin ammattiopiston Dominic Ortju pelisuunnittelussa. Omnian Miikka Kääntä kilpaili hopealle viherrakentamisessa ja Koulutuskeskus Salpauksen Jere Kuisma pronssille koneenasennus ja kunnossapito -lajissa. Kirsikaksi kakun päälle vaatteenvalmistus-lajin kultamitalin nappasi Suomea viime syksynä ammattitaidon EM-kilpailussa edustanut Katriina Ruokanen Lapin ammattiopistosta. Lehdistötiedote 23.5. (pdf)

Seuraavat Taitajat Tampereella ja Joensuussa

Ensi vuonna Taitaja-tapahtuma järjestetään Tampereella, ja tapahtuman valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Seuraavakin Taitaja-järjestäjä on lyöty lukkoon: vuonna 2019 ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa väen Joensuuhun.

Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa keskusteltiin tulevien Taitaja-tapahtumien järjestämisestä. Jatkossa emme enää järjestä hakua kilpailun järjestämisestä vuosittain, vaan kartoitimme kerralla tulevia järjestäjiä pitkälle tulevaisuuteen. Keskustelutilaisuudessa listattiin yhdessä halukkaita koulutuksen järjestäjiä ja järjestämisvuosia. Keskustelun pohjalta jatkossa Taitajaa on tavoitteena järjestää 14 alueella niin, että kierroksen tultua loppuun se alkaa taas alusta, jolloin tulevat tapahtumapaikat ovat tiedossa aiempaa aikaisemmassa vaiheessa.

Tavoitteena on jatkossakin pääosin yhden katon alla vuosittain järjestettävä Taitaja-tapahtuma. Uudella menettelyllä haluamme vastata muuttuviin työelämän ja ammatillisen koulutuksen haasteisiin sekä ammatillisen koulutuksen järjestäjien, yritysten ja kilpailun kehittämisen tarpeisiin. Tavoitteena on myös, että järjestäjän työtaakka helpottuu eivätkä tarvittavat resurssit kasva.

Teksti: Liina Luukkonen

Powered by Aava 3