Työssäoppijana ammattitaitokilpailussa – paras viikko ikinä!

Ammattitaitokilpailuissa näyttävimmässä roolissa ovat kilpailijat. Mukana on kuitenkin myös muita nuoria osaajia erilaisissa tehtävissä. Mekin teimme yhteistyötä koulujen kanssa EuroSkills Gothenburg 2016 -kilpailussa.

Ammattiopisto Luovin Oulun yksikössä mediapalvelujen tuottajaksi opiskeleva Samuli Karjalainen päätti suorittaa työssäoppimisen kansainvälisessä ympäristössä kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Karjalaisen opettaja, valokuvaaja Kai Tirkkonen oli matkustanut Suomen edellisen ammattitaitomaajoukkueen kanssa Abilympics-kilpailuun. Tirkkosen mukana oli media-alan opiskelijoita, jotka kuvasivat matkalla videoita Suomen maajoukkueesta.

Yhteistyö oli antoisaa, ja niin Tirkkonen lähti opiskelijan kanssa myös seuraaviin ammattitaitokilpailuihin. Samuli Karjalainen videokuvasi Suomen maajoukkuetta koko kilpailumatkan ajan, Tirkkonen ohjasi ja opasti. Matkan materiaaleista syntyy kaikkiaan kolme videota, joilla nähdään ja kuullaan nuorten suomalaiskilpailijoiden tunnelmia paikan päältä kisahallista.

– Elämäni paras viikko, Karjalainen summasi reissun antia haltioissaan.

Katso opiskelija Samuli Karjalaisen tekemä video YouTube-kanavaltamme. Julkaisemme myöhemmin myös muut Karjalaisen tuottamat videot.

Reissussa opettajan ja opiskelijan tiimi on tiivis.

Työssäoppiminen kansainvälisessä suurtapahtumassa oli Samuli Karjalaiselle unohtumaton elämys.

Logistiikkaa ja ompelua opiskelijoiden käsistä

Suomella oli kilpailutapahtumassa näyttävä messuosasto, jolla esittäytyivät yhdessä Skills Finlandin kanssa Opetushallitus, CIMO (nyttemmin samaa virastoa Opetushallituksen kanssa) ja Hämeen ammattikorkeakoulun Finnish Academy for Skills Excellence.

Oma roolinsa osaston rakentumisessa oli opiskelijoilla. Koulutuskeskus Salpauksen logistiikka-alan opiskelijat kuljettivat työssäoppimisena Suomen kilpailijoiden työkalupakit sekä messuosaston sisustuksen, esitteet ja muut tarvikkeet Göteborgiin.

Stadin aikuisopiston vaatetusalan ammattitutkinnon opiskelijat puolestaan loihtivat monta kisamatkaa nähneille pakeillemme uudet, upeat päälliset. Pakeissa kuljetettiin Göteborgiin kaikki, mitä messuosastolla tarvittiin, ja ne palvelivat osastolla vierailevia myös istuimina.

Pakit saapuivat ajoissa messuosastolle – osaston sisustaminen voi alkaa!

Stadin aikuisopiston opiskelijat ja opettaja Katja Anttila esittelevät valmiita kankaita.

Teksti: Liina Luukkonen

Powered by Aava 3