Yritykset mahdollistavat treenaamisen

Suomen joukkueen kilpailijat eivät säästele työtunteja tai raaka-aineita treenatessaan lokakuun MM-koetukseen. WorldSkillsiin on mahdollista osallistua vain kerran, joten nuoret valmistautuvat kilpailuun kuin urheilijat.

WorldSkills Abu Dhabi 2017 on ammatillisen koulutuksen jättitapahtuma, jossa toinen toistaan taitavammat nuoret ottavat mittaa osaamisestaan. MM-tasolla harjoittelemiseen tarvitaan paitsi aikaa, myös rahaa. Siksi lajeissa on solmittu yhteistyökumppanuuksia alan yritysten kanssa. Yritykset tarjoavat kilpailijoille materiaaleja, työtiloja tai valmennusta, ja mahdollistavat näin täysipainoisen harjoittelun.

Finnbakels vei Qatariin

Kondiittori-lajin yhteistyökumppani Finnbakels mahdollisti lajin kilpailijan harjoitusmatkan Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin. Qatarin-matkalla kilpailija Emeliina Papinniemi ja lajin eksperti eli tuomari Outi Nieminen pääsivät tutustumaan paikalliseen konditoriakulttuuriin ja totuttelemaan kuumaan, kosteaan ilmastoon.

Finnbakelsin toimitusjohtaja Tommi Leander järjesti Emeliinalle ja Outille mahdollisuuden osallistua Finnbakelsin tytäryhtiön, belgialaisen Bakbelin järjestämiin koulutustilaisuuksiin dohalaisissa konditoriayrityksissä. Kouluttajana toimi belgialainen konditoria-alan huippuosaaja ja kokenut kilpailija François Galtier.

Lue lisää Emeliinan ja Outin matkasta Emeliinan verkkosivuilta.

Jauhoja Helsingin Myllyltä ja Robertsilta

Leipuri-lajissa kilpaileva Sanni Kumpulainen hymyilee tyytyväisenä saatuaan valtavan raaka-ainelähetyksen tukijoiltaan Robertsilta ja Helsingin Myllyltä. Kumpulainen harjoittelee työpäivän jälkeen 4–5 päivänä viikossa, joten raaka-aineita totisesti tarvitaan.

Kumpulaisen treenipaikkana toimii useimmiten Savon ammatti- ja aikuisopisto, missä hän myös opiskelee leipurin ammattitutkintoa. Monille kilpailijoille juuri oppilaitosten työsalit ovatkin tärkeitä harjoittelupaikkoja koneiden ja laitteiden vuoksi. Niitä pääsee käyttämään iltaisin ja viikonloppuisin, kun ne eivät ole opetuskäytössä.  Lue Sanni Kumpulaisen valmistautumisesta myös S-kanavalta.

Katso kaikki yhteistyökumppanit joukkueen verkkosivuilta ja lue lisää ammattitaitokilpailujen yritysyhteistyöstä esitteestämme. Painettua esitettä voit tilata toimistoltamme, viestinta@skillsfinland.fi.

Teksti: Liina Luukkonen
Kuvat: kilpailijoiden ja eksperttien kotialbumit

 

Powered by Aava 3