Julkaisut

Kuvapankki

Skills Finlandin kuvapankista löydät kuvia ammattitaitokilpailuista ja muista yhdistyksen tapahtumista. Kuvia saa käyttää vapaasti ei-kaupallisiin tarkoituksiin uutisoitaessa tai markkinoitaessa ammatillista koulutusta ja ammattitaitokilpailuja. Kuvia julkaistessasi merkitse kuvan lähteeksi Skills Finland ja kuvaajan nimi, mikäli se on mainittu kuvan yhteydessä. Kuvapankki

Videot

Mitä miettii muurari Lissabonissa? Millä eväillä voitetaan mitali? Kuinka kootaan sepännyrkki? Videoissamme vauhdikas kisatunnelma välittyy kotikatsomoihin saakka. Kaikki videomme on ladattu Skills Finlandin YouTube-kanavalle.

Julkaisut ja esitteet

Painettuja esitteitä ja julkaisuja voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi

Taitaja9-tehtäviä 7.–9.-luokkalaisille

Taitaja9-kädentaitokilpailun tehtävävihkoon on koottu Taitaja9-vastaavien hyviksi toteamia kisatehtäviä vuosien varrelta. Vihkoa on saatavilla myös painettuna.
Taitaja9-tehtäviä 7.–9.-luokkalaisille  (pdf, 2017)
Mästare9-uppgifter för elever i klass 7-9 (pdf, 2017)

Esimerkkejä oppilaitosten ja yritysten yhteistyöstä

Miten yritykset hyötyvät ammattitaitokilpailuista? Entä mitä kilpailut antavat oppilaitoksille? Kokosimme konkreettisia esimerkkejä onnistuneesta yhteistyöstä esitteeseen, jota on saatavilla myös painettuna.

Esite yritysyhteistyöstä (pdf)
Esite on julkaistu myös englanniksi (pdf)

Taitajasta yrittäjäksi
Tulevaisuudessa yrittäjämäistä asennetta tarvitaan jokaisessa ammatissa ja kaikilla aloilla, ei vain yrittäjänä. Lue Taitaja-kilpailujen, yrittäjyyden ja ammatillisen koulutuksen toimijoiden kokemuksia yrittäjyyden oppimisesta ja opettamisesta.
Taitajasta yrittäjäksi (pdf, 2015)
Från mästare till företagare (pdf, 2015)
Saatavana myös painettuna.

Taitaja – 25 vuotta tietoa, taitoa ja tahtoa
Mikä on täyden mittansa saavuttaneen suurtapahtuman tulevaisuus, entä Skills Finland ry:n rooli Taitajan taustaorganisaationa ja kehittäjänä? Artikkelikokoelman haastateltavat edustavat monipuolisesti erilaisia näkökulmia ammattitaitokilpailuihin.
Taitaja – 25 vuotta tietoa, taitoa ja tahtoa (pdf, 2014)
Mästare – 25 år kunskaper, färdigheter och vilja (pdf, 2015)
Saatavana myös painettuna.

Taitaja-semifinaalien parhaat käytännöt
Semifinaalit ovat keskeinen osa Taitaja-kilpailuja ja niiden kehittäminen yksi Skills Finlandin tärkeimmistä tavoitteista.  Julkaisuun haastatellut henkilöt edustavat monipuolisesti erilaisia koulutusaloja ja näkökulmia ammattitaitokilpailuihin. He kertovat oman oppilaitoksensa kokemuksista semifinaalien järjestämisestä ja jakavat parhaat vinkkinsä onnistuneen semifinaalin järjestämiseen.
Taitaja-semifinaalien parhaat käytännöt (pdf)
Saatavana myös painettuna.

Osaavia tekijöitä eri aloille – Ammattitaitovalmennus on kaikkien etu
Sen avulla Suomeen kasvatetaan osaavaa työvoimaa lukuisille aloille. Valmennukseen voivat osallistua yritykset, oppilaitokset, opiskelijat ja ammatilliset opettajat. Toiminnasta hyötyvät kaikki – kerromme tässä esitteessä, miten.
Osaavia tekijöitä eri aloille – Ammattitaitovalmennus on kaikkien etu (pdf)
Esite on julkaistu myös ruotsiksi (pdf) ja englanniksi (pdf).

Powered by Aava 3