Taitaja9 tutustuttaa ammatteihin

Taitaja9 on hyväntuulinen ja reipas kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisalla halutaan innostavalla tavalla nostaa kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta. Samalla pyritään kasvattamaan ammatillisen koulutuksen vetovoimaa sekä tehostamaan paikallista yhteistyötä peruskoulujen, ammattioppilaitosten ja yritysten välillä.

Joukkueen kokoaminen

Aiemmin peruskoulun 9.-luokkalaisille tarkoitettu Taitaja9 on nyt koko yläkoulun kisa. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Kootkaa oma joukkueenne ja tulkaa mukaan! Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Osallistujat ovat 7.–9.-luokkalaisia, ja kussakin joukkueessa saa olla myös eri luokka-asteiden (7.–9.) oppilaita. Joukkueen jäsenet voivat olla eri luokilta, mutta heidän tulee olla samasta koulusta.

Kilpailussa on kolme vaihetta

1. Paikalliskilpailut, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun.
2. Aluekilpailut, joista alueen paras joukkue jatkaa finaaliin.
3. Finaali, joka järjestetään valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain satoja paikallis- ja aluekilpailuja. Katsokaa alta oman alueenne aikataulut!

Aikataulut lukuvuonna 2017–2018

Taitaja9-finaalikilpailu järjestetään Taitaja-tapahtumassa, joka järjestetään seuraavan kerran 14.–17.5.2018 Tampereella. Julkaisemme alue- ja paikalliskilpailujen aikatauluja sitä mukaa kun ne varmistuvat. Aluekilpailut pidetään 12 eri paikkakunnalla.

Lisää aiheesta

Materiaalia Taitaja9-järjestäjille

  • Kilpailujärjestäjän opas (pdf)
  • Taitaja9-paikallis- ja aluekilpailujen järjestämiseen tarkoitetut materiaalit (kutsukirje peruskoulun opettajalle, paikallis- ja aluekilpailujen seurantalomakkeet, kunniakirjat sekä markkinointimateriaali) löytyvät Dropboxista. Pdf-lomakkeet tallennetaan omalle koneelle, täytetään koneella, tallennetaan ja lähetetään sähköpostin liitetiedostona tai tulostetaan.

 

 

Powered by Aava 3