Ajankohtaista

 

Vuoden 2017 Taitaja9-voittaja on Nikon Nuput Äänekoskelta (julkaistu 5/2017)

Taitaja9-kilpailun finaali järjestettiin Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa tiistaina 16.5.2017. Kilpailun kolme parasta joukkuetta ovat:

  1. Nikon Nuput, Äänekoski
  2. Ihmeysit, Hyvinkää
  3. Härmäläiset, Ylihärmä

Taitaja9 on nyt koko yläkoulun kilpailu (julkaistu 9/2016)

Yläkoululaisten kädentaitokilpailun karsinnat ovat taas pyörähtämässä käyntiin. Nyt aiempaa useammilla oppilailla on mahdollisuus osallistua ammatinvalintaa tukevaan Taitaja9:ään. Keväällä 15 vuotta täyttävä Taitaja9-kilpailu uudistui nyt merkittävästi. Taitaja9-kilpailuun voivat tästä lähtien osallistua kaikki yläkoulun oppilaat 7.–9.-luokilta. Aiemmin kilpailu käytiin ysiluokkalaisten kesken, mutta nyt samassa joukkueessa voi kilpailla vaikka eri luokka-asteiden oppilaita.

Taitaja9:ssä kolmihenkiset tiimit suorittavat vauhdikkaita tehtäviä, jotka mittaavat nokkeluutta, näppäryyttä ja yhteistyötaitoja. Käytännönläheiset tehtävät ohjaavat nuoria ammatinvalinnassa. Ammattioppilaitosten tiloissa pidettävät alue- ja paikalliskilpailut tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua lähialueen ammatillisiin kouluihin. Toivommekin, että uudistus hyödyttää aiempaa paremmin ja entistä useampia yläkoulun oppilaita.

– Taitaja9:ssä on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Finaalia kohden leikkimielisyys kilpailusta vähenee, mutta varsinkin paikallis- ja aluekilpailutasolla tekemisen riemu yhdistettynä uuden oppimiseen ja uuteen aiheeseen tutustumiseen on hienoa katseltavaa. Uskon sen olevan monelle ammatilliselle oppilaitokselle erinomainen väline oppilaitoksen markkinoimiseen paikallisesti, sanoo Taitaja-päällikkömme Pekka Matikainen.


Finaali kisataan Helsingissä

Kolmivaiheiseen kilpailuun osallistuu vuosittain kaikkiaan noin 3400 nuorta ympäri maata. Paikalliskilpailuiden parhaat joukkueet jatkavat aluekilpailuihin ja aluekilpailujen parhaat kohtaavat finaalissa.

Vuoden 2017 finaali käydään 16. toukokuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Taitaja2017 Helsinki -tapahtumassa. Paikallis- ja aluekilpailujen aikataulut näet verkkosivuiltamme.


Taitaja9-kilpailuun osallistutaan kolmen hengen sekajoukkueina.

Powered by Aava 3