Yhdistyksen toimintatarkoitus

Skills Finland ry edistää suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vuonna 1993 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys tekee yhteistyötä samoja arvoja ja tavoitteita ajavien sidosryhmien kanssa, jotka ovat kiinnostuneet kädentaitojen arvostuksen kohentamisesta.

Yhteistyökumppanit

Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Toimintatavat

Eniten huomiota yhdistyksen toimintaa kohtaan kerää vuosittain kansalliset Taitaja-kilpailut. Muun muassa Taitaja-kilpailujen kautta ammattioppilaitosten opiskelijoilla on mahdollisuus päästä valmentautumaan kansainvälisiin ammattitaitokilpailuihin. Skills Finland organisoi Suomen maajoukkueen kilpailumatkan sekä koordinoi ja kehittää valmennusta. Erityishaasteen yhdistykselle tarjosi vuonna 2005 Helsingissä pidettyjen ammattitaidon MM-kilpailujen käytännön järjestelyt.

Yhdistyksen säännöt (pdf)

Skills Finland 2020 – Strategiset linjaukset (pdf)

Hallitus

Skills Finlandin hallitus kokoontuu 5–6 kertaa vuodessa. Hallituksen jäsenet sitoutuvat edistämään yhdistyksen tarkoitusta ja toimimaan yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti. Hallitus hoitaa yhdistyksen asioita lain ja sääntöjen ja yhdistyksen päätösten mukaisesti. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Opetushallinnon ja ammatillisten koulutusalojen lisäksi SAK:lla, EK:lla ja STTK:lla on edustajansa yhdistyksen hallituksessa.

Puheenjohtaja Seija Rasku, opetus- ja kulttuuriministeriö, opetusneuvos

Anne Ahkola-Lehtinen, Teknologiateollisuus ry, asiantuntija

Kari Hyytiä, Teollisuusliitto ry, sopimusasiantuntija

Jasmina Khabbal, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, puheenjohtaja

Päivi Koppanen, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, 2. varapuheenjohtaja; OAJ:n Ammatilliset Opettajat ry OAO, puheenjohtaja; Tampereen ammattikorkeakoulu, lehtori

Mikko Koskinen, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry, koulutuspäällikkö

Mikko Laakkonen, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, koulutuspoliittinen työvoima-asiantuntija

Veli-Matti Lamppu, Suomen Yrittäjät, johtaja

Petri Lempinen, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, toimitusjohtaja

Seija Mahlamäki-Kultanen, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu, johtaja

Saija Niemelä-Pentti, Oulun seudun ammattiopisto, vararehtori

Riina Nousiainen, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry, koulutuspoliittinen asiantuntija

Tanja Oksanen, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry, opiskelija-asiamies

Petteri Ora, Kiipulan ammattiopisto, kehitysjohtaja

Tuulikki Similä, Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö OKKA-säätiö, säätiönjohtaja

Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto AKL ry, tekninen johtaja

Jyrki Turunen, Suomen Ammattikoulutuksen Johtajat SAJO ry, hallituksen jäsen; Pohjois-Karjalan ammattiopisto, rehtori

Arja Ylitalo, Ammatillisen koulutuksen talouspäälliköt ry; Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU, talousjohtaja

Työvaliokunta

Työvaliokunta on hallituksen työskentelyä valmisteleva elin, joka kokoontuu 9–10 kertaa vuodessa ja tekee päätöksiä sille annettujen valtuuksien puitteissa. Työvaliokunta seuraa operatiivisella tasolla toimintasuunnitelman, tulostavoitteiden ja budjetin toteutumista sekä yhdistyksen maksuvalmiutta.

Seija Rasku
seija.rasku@minedu.fi