34 Kokki / cooking

Kokki suunnittelee ja valmistaa annoksia ravintolan asiakkaille. Työssä vaaditaan ripeyttä, organisointikykyä, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja  hajuaistia.

kilpailija kaisla heimala

Valmistuin keväällä 2017 Perho Liiketalousopistosta kokiksi, ja työskentelen ravintola Savoyssa Helsingissä.

Kilpailukokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta, jossa voitin ravintolakokki-lajin. Ravintolakoulujen SM-parikisoissa sain hopeaa. Lisäksi pääsin seuraamaan noin vuoden, kun Eero Vottonen treenasi Bocuse d´Or - maailmanmestaruuskisoihin.

Kilpaileminen haastaa minua eri tavalla kuin normaalit työt ravintolan keittiössä. Saan toteuttaa omanlaista ruokaa ja kehittää itseäni. Kilpaileminen opettaa todella paljon.

Saan käyttää Perho Liiketalousopiston tarjoamia opetuskeittiöitä ja raaka-aineita. Myös työpaikallani ollaan erittäin kannustavia kilpailemiseen. Aion käyttää omaa vapaa-aikaani ja vapaapäiviä treenaamiseen.

Intohimoni on ruoanlaitto myös vapaa ajalla. Vapaapäivinä tykkään katsoa leffoja ja sarjoja.

"Parasta kilpailun aikana on se, kun pääsee keskittymään johonkin asiaan niin paljon, ettei huomaa edes mitä taustalla tapahtuu."

EKSPERTTI ANTTI PORNA

Kokki-lajin ekspertti Antti Porna (Perho Liiketalousopisto) toimii Kaislan valmentajana ja kilpailun aikana tuomarina.

Lajin kansallisesta kehittämisestä ja koordinoinnista vastaa lajipäällikkö Arto Oinonen (Keuda).

Tukijat