Finlandsmästerskap i yrkesskicklighet

I Mästare tävlar framtidens experter och proffs om FM-medaljer i yrkesskicklighet i ca. 45 olika grenar med över 400 tävlande. I en del av grenarna deltar även internationella tävlanden och gymnasie- och yrkeshögskoleelever som visar upp sitt kunnande.

Till Mästare kan alla under 20-åriga yrkesstuderanden anmäla sig. Tävlingen arrangeras årligen. Titta var evenemanget äger rum i framtiden!

Regler

I tävlingen följs de regler som trätt i kraft 1.5.2017. Mästare-tävlingens regler (pdf), MästarePLUS-tävlingens regler (pdf) och Mästare9-tävlingens regler (pdf).

Regelprovet som baserar sig på Mästare-tävlingens regler behandlar huvudsakligen frågor relaterade till finaltävlingen, som är viktiga för domarna. Regelprovet är obligatoriskt för grenansvariga, reservansvarige och huvuddomare. Det rekommenderas även för andra som är aktiva inom grenen att göra provet, speciellt för domare. Provet produceras av Finnish Academy for Skills Excellence. Gör regelprovet här.

Mästarnas Mästare

Mästare-tävlingens jury har sedan året 2004 valt en av de tävlande till Mästarnas Mästare. Mästarnas Mästare är den bästa tävlanden inom sin gren och är en utomordentlig representant både för sin gren och yrkesutbildningen.

MERA INFORMATION om mästare

Jarmo Linkosaari

Mästare-tävlingschef
050 518 5811
jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi