Skip to main content

Haemme Abilympics-kilpailujohtajaa toteuttamaan ammatillisen koulutuksen suurtapahtumaa

Haemme Abilympics-kilpailujohtajaa osaksi johtotiimiä, joka kantaa päävastuun Abilympics & Taitaja 2027 -ammattitaitokilpailutapahtumasta. Hakemukset tulee jättää viimeistään 30.10.2024.

Abilympics2023_palkintojenjako.png

Skills Finland järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa toukokuun viimeisellä viikolla vuonna 2027 Helsingin Messukeskuksessa ainutlaatuisen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman. Saman katon alla kilpaillaan erityistä tukea tarvitsevien ammattiosaajien maailmanmestaruuksista Abilympics-kilpailussa sekä nuorten ammattitaidon suomenmestaruuksista Taitaja-kilpailussa. Tapahtumaan odotetaan yli 100 000 vierasta. Haemme Abilympics-kilpailujohtajaa osaksi johtotiimiä, joka kantaa päävastuun Abilympics & Taitaja 2027 -ammattitaitokilpailutapahtumasta.

Abilympics-kilpailujohtaja vastaa Abilympics-kilpailukokonaisuudesta ja taloudesta sekä lajien toteuttamisesta yhdessä Abilympics-lajivastaavien kanssa. Osa lajeista järjestetään samoilla lajialueilla Taitaja-lajien kanssa, jolloin yhteistyötä tehdään myös Taitaja-kilpailujohtajan ja Taitaja-lajivastaavien kanssa. Työhön kuuluu myös yritysyhteistyökumppaneiden ja lisärahoituksen hankinta sekä eri tahojen työn koordinointi. Abilympics-kilpailujohtajan roolissa keskeistä on yhteistyö Abilympics-konseptin omistavan International Abilympic Federationin johdon, kansainvälisten yhteistyökumppaneiden sekä muiden maiden edustajien kanssa. Kilpailujohtajan vastuulla on luoda englanninkielinen Abilympics-tapahtumakonsepti, jota tulevat kilpailujärjestäjät voivat hyödyntää.

Abilympics-kilpailujohtaja toimii Abilympics-tiimin esihenkilönä ja johtaa noin 40 osa-aikaisesti oman työnsä ohella toimivan Abilympics-lajivastaavan työtä. Tapahtumaorganisaatio ja Abilympics-tiimi rakentuu suunnittelun edetessä.

Abilympics-kilpailujohtajaksi valittavalta edellytämme

  • näyttöjä esihenkilönä toimimisesta ja tuloksellisesta toiminnan johtamisesta
  • talous- ja hankintaosaamista ja kykyä toimia budjetin mukaisesti
  • erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä kykyä esiintyä julkisesti suurellekin yleisölle molemmilla kielillä
  • hyviä neuvottelutaitoja ja näyttöjä yhteistyökumppaneiden hankinnasta
  • taitoa luoda hyvä työilmapiiri, sietää painetta ja pitää kiinni aikatauluista
  • kokemusta suurtapahtuman tuottamisesta
  • kokemusta kansainvälisestä ammattitaitokilpailutoiminnasta
  • suomalaisen ammatillisen koulutuksen ja erityisopetuksen tuntemusta
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Eduksi katsotaan kokemus toimimisesta kansallisissa ja kansainvälisissä ammatillisen erityisopetuksen verkostoissa sekä saavutettavuuden ja esteettömyyden ymmärrys.

Tarjoamme mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä, mukavan työyhteisön ja kansainvälisen työilmapiirin. Toimistomme sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingin Kampissa. Työaikamme on liukuva ja myös etätyötä voi tehdä joustavasti. Työyhteisömme, joka koostuu Skills Finlandin vakituisista työntekijöistä, tapahtuman projektiorganisaatosta sekä laajasta yhteistyöverkostosta, on innostunut ja sitoutunut työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen.

Tehtävä on määräaikainen. Se alkaa sopimuksen mukaan ja päättyy 30.9.2027. Abilympics-kilpailujohtajan esimiehenä toimii Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth.

Lisätietoja tehtävästä antaa Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth, puh. 040 707 9114, maria.ekroth@skillsfinland.fi. Tiedustelut puhelimitse tiistaina 1.10. klo 11.30–12.30, torstaina 10.10. klo 12.30–14 ja keskiviikkona 23.10. klo 9–10, ja muina aikoina sähköpostilla.

Pyydämme lähettämään hakemuksen palkkatoiveineen 30.10.2024 mennessä toiminnanjohtaja Maria Ekrothille. Haastatteluun kutsutuille lähetetään erikseen tieto.

----

Skills Finland ry kokoaa ammatillisen koulutuksen ja työelämän asiantuntijoiden verkostoja, joiden kanssa yhdessä edistämme ammatillisen koulutuksen laatua, vetovoimaa ja huippuosaamista kilpailutoiminnan avulla. Jokainen toimija tuo verkostoon tietoja ja taitoja, jotka yhdistämällä ammatillisen koulutuksen laatu kehittyy.

Järjestämme yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa ammattitaidon suomenmestaruuskilpailun Taitajan ja lähetämme maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin.