Skip to main content

Teija Ripattila ehdolla WorldSkillsin hallitukseen

Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila on ehdolla WorldSkillsin hallitukseen. Yhdistyksen jäsenmaat äänestävät hallituksen uudesta kokoonpanosta WSI:n yleiskokouksessa Ranskassa 9.9.2024.

Teija Ripattila on ehdolla kansainvälisen WorldSkills International (WSI) -järjestön hallitukseen, jossa hän hakee strategiasta vastaavan jäsenen paikkaa (Strategic Development Committee position). Paikkoja on avoinna kaksi ja niihin on Teijan lisäksi myös kolme muuta ehdokasta.Teija_Ripattila.jpg

Samaan aikaan on avoinna myös puheenjohtajan (President) ja kilpailutyöryhmän edustajan (Competition Committee) hallituspaikat. Hallituksen uuden kokoonpanon päättää WorldSkillsin yleiskokous, joka järjestetään WorldSkills Lyon 2024 -tapahtuman yhteydessä 9.9.2024. WSI on kansainvälisten WorldSkills-kilpailujen taustaorganisaatio ja siihen kuuluu 88 jäsenmaata.

Teija Ripattila toimii Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkönä ja Suomen virallisena delegaattina eli edustajana EuroSkills-kilpailuissa. Lisäksi hän on toiminut useasti Suomen ammattitaitomaajoukkueen joukkueenjohtajana. Kokemusta ammatillisesta koulutuksesta hänelle on kertynyt 25 vuoden ja ammattitaitokilpailuista 13 vuoden ajalta.

Vuodesta 2011 lähtien Teija on työskennellyt monissa eri tehtävissä ja eri tasoilla Taitaja-, EuroSkills-, WorldSkills- ja Abilympics-kilpailuissa, joissa hän on edistänyt ammatillista koulutusta ja valmentanut nuoria kilpailijoita huippusuorituksiin. Lisäksi hän toimi vuodet 2014–2023 WorldSkills Europen hallituksessa, joista viimeiset kaksi vuotta hallituksen puheenjohtajana.

– Suhtaudun intohimoisesti WSI:n tehtävään, ja uskon, että järjestöllä on merkittävä vaikutus ammatillisen koulutukseen ja nuoriin ympäri maailman. WorldSkillsin työtä arvostetaan Suomessa, ja Skills Finland on sitoutunut aktiivisesti organisaation kehitykseen, Teija sanoo.

– Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkönä johdan yli 100 hengen verkostoa, joka valmentaa Suomen maajoukkueen kansainvälisiin kilpailuihin. Lisäksi olen päässyt työskentelemään suoraan nuorten kanssa WorldSkills-joukkueenjohtajana. Kokemukseni ovat antaneet minulle kattavasti tietoa siitä, miten WorldSkills toimii kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Se on myös hionut kykyäni hallita monimutkaisia projekteja, johtaa tiimejä ja kehittää strategioita, jotka ovat yhdenmukaisia organisaation tavoitteiden kanssa, hän jatkaa.

Lisätietoa

Teija Ripattila
teija.ripattila@skillsfinland.fi
040 455 2020