Skip to main content

WorldSkills Lyon 2024 – katso kisaviikon tärpit ja kootut linkit

Suomen ammattitaitomaajoukkue osallistuu ammattitaidon MM-kilpailuun Lyonissa 10.–15.9. Suurtapahtuma on globaali kohtaamispaikka ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle yleisölle. Tähän uutiseen on koottu tärkeimpiä linkkejä kilpailua koskien.

WSL2024_KIT DE COM_MEMBRES_Social media banner_Plan de travail 1.jpg

Tulostiedote 15.9.

Suomelle hopeaa ja 11 Medallion for Excellenceä

WorldSkills Lyon 2024

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Ranskan Lyonissa 10.–15.9.2024. Tarkemman aikataulun löydät kisavieraan verkkosivulta, linkki alla.

Kilpailussa on yhteensä 62 lajia, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri ammatteja lähihoitajasta hitsaajaan ja kokista sähköasentajaan. Kilpailijoita on yhteensä 1500 ympäri maailman. Kävijöitä Eurexpo Lyon -messukeskukseen odotetaan 250 000.

WorldSkills-kilpailujen järjestämisoikeudet myöntää kansainvälinen WorldSkills International (WSI) -järjestö, johon kuuluu 89 jäsenmaata. Suomen joukkueen kilpailuun kokoaa ja lähettää WSI:n jäsen Skills Finland ry tiiviissä yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Tapahtuma on maksuton, mutta kaikkien kisavieraiden tulee rekisteröityä kilpailujärjestäjän verkkosivuilla.

Lisätietoa suomalaisille kisavieraille

Rekisteröidy kisavieraaksi (worldskills2024.com)

Tapahtuman verkkosivut (worldskills2024.com)

Suomen ammattitaitomaajoukkue

Suomesta kilpailuun osallistuu virallinen ammattitaitomaajoukkue, johon kuuluu 22 kilpailijaa ja 22 tuomarina/asiantuntijana toimivaa eksperttiä. Suomen kilpailijat osallistuvat 20 lajiin.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuorituksia läheltä, mikä tekee tapahtumasta kiinnostavan vierailijoille ja jännittävän kilpailijoille. Tästä huolimatta kilpailutilanteessa on ehdottoman kiellettyä puhua kilpailijoille tai muuten häiritä heidän suoritustaan. Pyri myös välttämään suomen puhumista suomalaiskilpailijan työpisteen välittömässä läheisyydessä. Jos haluat seurata jonkun kilpailijan suoritusta pidemmän aikaa, varmistathan etukäteen, ettei se häiritse kilpailijan keskittymistä.

Maajoukkueen verkkosivu

Suomen ammattitaitomaajoukkue 2024 (pdf)

Viestintä kisaviikolla

Maajoukkueen ajantasainen viestintä keskittyy Maajoukkueen Facebook-sivulle. Kisamatkaa koskevat tiedotteet löydät STT:stä. Skills Finlandin kuvapankki päivittyy läpi kisaviikon, kuvia voi käyttää vapaasti maajoukkueesta viestiessä.

Maajoukkue Facebookissa (facebook.com)

Skills Finlandin tiedotteet (sttinfo.fi)

Skills Finlandin kuvapankki (kuvat.fi)

Skills Finland somessa: Facebook | Instagram | LinkedIn | X

Suomalaiset Lyonissa

Tapahtumaan osallistuu runsaasti suomalaisia kisavieraita.

Skills Finlandilla ja Opetushallituksella on kisapaikalla ständi, jossa voi tulla tutustumaan suomalaiseen koulutukseen, keskustelemaan joukkueesta ja tapaamaan muita suomalaisia. Ständi sijaitsee hallissa 1 Metal Roofing -lajin vieressä.

Skills Finlandin toimistosta ovat paikalla toiminnanjohtaja Maria Ekroth, toimistonhoitaja Maria Atzmon, viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, viestintäassistentti Anni Ketola, graafinen suunnittelija Tuija Vento ja erityisen tuen asiantuntija Juho Viitanen.

Joukkueenjohtajina toimivat Teija Ripattila ja Ville-Pekka Arasmo. Suomen tekninen delegaatti on Hannu Immonen ja virallinen delegaatti Marja Vartiainen. Emmi-Maria Husu työskentelee kisaviikon WorldSkillsin sihteeristössä.

Ota ensisijaisesti yhteyttä Maria Atzmoniin tai Katja Katajamäkeen, mikäli sinulla on kysyttävää kisaviikon kuluessa.

Maria Atzmon

Toimistonhoitaja
050 569 5977
maria.atzmon@skillsfinland.fi

Katja Katajamäki

Viestintäpäällikkö
040 732 0691
katja.katajamaki@skillsfinland.fi