Blogi: Opettajalla on iso vastuu opiskelijoiden viihtyvyydestä

Terveydenhuollon lehtori Anni Launonen Stadin Ammattiopistosta pohtii blogikirjoituksessaan kouluviihtyvyyttä opettajan näkökulmasta. Annin mielestä opettajalla on ympäristön luomisessa suuri vastuu.

– Opettajat ja muu oppilaitoksen henkilökunta voivat lisätä viihtyisyyttä ja opiskelumotivaatiota ja sitä kautta hyvinvointia olemalla luotettavia ja vastuullisia aikuisia. Pidän tärkeänä, että opettajana olen aito ja aidosti läsnä. Kännykän jätän oppituntien ajaksi työhuoneeseen. Siten viestitän opiskelijoilleni, että oppitunnin ajan olen vain heitä varten, kirjoittaa Anni.

Blogi: Opettajalla on iso vastuu opiskelijoiden viihtyvyydestä

Skills Finland järjestää yhdessä Sivistystyönantajien ja EduFutura Jyväskylän kanssa Porin SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden ”Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa?” Keskustelutilaisuus on Kaupungintalon pihassa tiistaina 17.7.2018 klo 11.30–12.30. Pääteemoina ovat hyvinvointi, osaaminen ja suvaitsevaisuus suomalaisessa koulutuksessa. Ihmisten koulukokemuksia tulkitsee ja yleisöä osallistaa Improvisaatioteatteri Kuje ja teemoista keskustelevat opetuksen Nobel-ehdokas Jukka Sinnemäki, opiskelija Anna Blubaum, opetusneuvos Seija Rasku, toimitusjohtaja Teemu Hassinen sekä Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski. #opinpolku #iloavaipiinaa