Nuoret ammattiosaajat kilpailevat tällä viikolla Taitaja-kilpailun finaalipaikoista

Skills Finlandin tiedote 28.1.2019

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestetään toukokuussa Joensuussa. Tällä viikolla järjestetään 30 paikkakunnalla semifinaaleja, joilla karsitaan eri lajien finalistit.

Semifinaaleissa, jotka järjestetään 28.1.−1.2.2019 välisenä aikana karsitaan kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta Taitaja-kilpailun finaaliin. Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu lähes 1500 kilpailijaa yli 30 paikkakunnalla. Eri oppilaitokset ympäri Suomen järjestävät semifinaalit laajassa yhteistyössä muiden oppilaitosten ja yritysten kanssa. Osa semifinaaleista on yleisölle avoimia. Eri lajien aikataulut löytyvät osoitteesta taitaja2019.fi/semifinaalit.

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 43 lajissa. Kilpailu on avoin kaikille ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville nuorille.

Taitaja2019-tapahtuma Joensuussa on avoin yleisölle ja sinne on maksuton sisäänpääsy. Tapahtuman avajaisia vietetään maanantaina 20.5.2019. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kolmena kilpailupäivänä 21.−23.5.2019 kymmeniin eri ammatteihin ja kokeilla omia taitojaan erilaisissa osaamista vaativissa tehtävissä.

Lisätietoja

viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 732 0691.

Taitaja-päällikkö Jarmo Linkosaari, jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi, 050 518 5811.

Taitaja2019.fi/semifinaalit

Facebook.com/taitaja

#taitaja2019 #osaamiseniloa #taitajasemit

Skills Finland ry yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin ja järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.