Taitaja2018-pääyhteistyökumppanit esittäytyvät

Taitaja-tapahtumalla on lukuisia yhteistyökumppaneita. Pääyhteistyökumppaneista monet ovat olleet mukana jo useissa Taitaja-tapahtumissa. Pääyhteistyökumppanit esitellään kevään kuluessa Taitajan Facebook-sivulla ja täällä Skills Finlandin verkkosivuilla.

soljansaatiovaaka.gifAntti ja Airi Soljan säätiö

Vuonna 2007 toimintansa aloittaneen Antti ja Airi Soljan säätiön tarkoituksena on tukea oppisopimuksella annettavaa koulutusta, mahdollistaa mestari-, kisälli- ja oppipoikatradition jatkumista sekä lisätä kädentaitojen opiskelun yleistä arvostusta Suomessa. Antti ja Airi Soljan säätöi on alusta asti ollut tiiviisti mukana tukemassa niin pirkanmaalaisia Taitaja-kilpailijoita kuin ammattitaitomaajoukkueen WorldSkills- ja EuroSkills-kilpailuihin lähettämiä kilpailijoitakin. Toukokuisessa Taitaja2018-tapahtumassa säätiö on mukana omalla panoksellaan mahdollistamassa suurtapahtuman onnistumisen.

www.anttijaairisoljansaatio.fi

Avant Tecno Oy

Electrolux Professional Oy

festo.gifFesto Oy

Innostus tekniikan oppimiseen luodaan varhain. Meidän mielestämme on tärkeää innostaa nuoria tekniikan maailmaan ja tahdomme auttaa tätä innostusta kantamaan ammatilliseen ja korkeakoulutukseen saakka. Festo Didactic on ollut tukemassa Taitaja-tapahtumaa vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna olemme mukana mekatroniikassa ja Taitaja9-kilpailussa.

Mekatroniikka on yhdistelmä sähkötekniikan, elektroniikan ja automaation tekniikoita. Me Festolla tiedämme, että tulevaisuudessa mekatroniikka tulee lisääntymään ja sen alan taitajien tarve lisääntyy yhtälailla. Perusopetuksen uusi opetussuunnitelma korostaa teknologiaa ja opetuksessa tullaan tarkastelemaan teknologian monimuotoisuutta. Festo Didaktiikka tarjoaakin ratkaisuja teknologiakasvatukseen ja tekniikan koulutukseen niin peruskouluille, ammattioppilaitoksille kuin korkeakouluillekin .Olemme edelläkävijä, joka auttaa oppilaitoksia ja opettajia kouluttamaan alan huippuammattilaisia sekä tuomaan uusia innovaatiota ja kehitystä koulutukseen.

www.festo-didactic.com

John Deere Forestry Oy

Kao Finland Oy

jaspi.gifKaukora Oy

Kaukora Oy on kotimaisia Jäspi​-tuotteita valmistava yritys Turun seudulla. Olimme mukana Taitaja-kilpailun tukemisessa Turussa vuonna 2015 ja nyt vuonna 2018 uudelleen Tampereella. Me tykkäämme Taitaja-kilpailusta ja Taitaja-ilmiöstä. Se, että meitä kysytään mukaan on hieno luottamuksenosoitus. Uskomme että yhteistyö on puhdas win/win-tilanne kaikille tahoille. Kansallisesta yhdessä tekemisestä se tulevaisuuden voima syntyy, eikä yksin puurtamisesta.

jaspi.fi

Machinery

Me Machinery Oy:ssä haluamme olla mukana menossa jo ennen kuin meno on machinery.gifoikeastaan edes alkanutkaan. Erityisesti sydäntä lähellä meille on ammatillisen koulutuksen tukeminen sekä sen kehittäminen. Tämän vuoksi olemme tänä vuonna järjestettävissä Taitaja2018-kisoissa mukana pääyhteistyökumppanin roolissa. Pääyhteistyökumppanina haluamme helpottaa tulevaisuuden taitajien kulkua työmaailmaan. Machinery Oy on juuriltaan suomalainen yritys, jolla on yli 100-vuotinen historia. Yritys perustettiin vuonna 1911 ja on vakiinnuttanut asemansa Suomen johtavana teknisen tukkukaupan ja palvelujen tuottajana. Toimialaamme kuuluvat koneiden ja teknisten tarvikkeiden maahantuonti, markkinointi, asennus, korjaus- sekä huoltopalvelut kolmella eri liiketoiminta-alueella: voimantuotto, rakennuskoneet, metallintyöstökoneet. www.machinery.fi

Rekrytorirekrytori.gif

Voittajien kohtaamispaikka Rekrytori–Koulutori on rento ja mutkaton kuin Tampere. Kymmenen vuoden aikana tapahtumissa on käynyt yhteensä jo yli 100 000 ihmistä. Tavoitteena on kättely ja kohtaaminen, oikotie työhaastatteluun. Rekrytapahtumat tuotetaan yksinomaan messumaksuilla, ilman julkista tukea. Tampere on aina kasvanut kaupunkiin muuttaneiden työllä ja ideoilla. Maailma on nyt kääntynyt sellaiseen asentoon, että esimerkiksi Kainuu ja Savo hakevat osaajia kasvukeskuksista takaisin kotikonnuilleen. Oma työ, oma raha, oma elämä! Tänä vuonna Rekrytori–Koulutori yhdistää voimansa Taitaja2018-tapahtuman kanssa. www.facebook.com/Rekrytori

Robosch.gifbert Bosch Oy

Bosch Suomi on ollut Taitaja-kilpailujen pääyhteistyökumppani jo vuosia.

Katso videolta, miltä viime vuonna Helsingissä järjestetyt kilpailut näyttivät tubettaja Roni Backin silmin.

www.bosch.fi

Pirkanmaan Osuuskauppa

Pirkanmaan Osuuskauppa on asiakkaidensa omistama monialayritys, joka työllistää noin pirkanmaanosuus.gif3 000 pirkanmaalaista. Osuuskaupan toiminnan kulmakivinä ovat avoin vuorovaikutus asiakkaiden kanssa, loistava asiakaskokemus sekä vastuullinen, tehokas ja laadukas toiminta, jonka hyödyt annetaan asiakkaille. Taitaja2018-pääyhteistyökumppanina Pirkanmaan Osuuskauppa on mukana mahdollistamassa Tampereen upeaa suurtapahtumaa sekä etsimässä uusia ammattilaisia joukkoomme.

www.s-kanava.fi/web/pirkanmaa/etusivu

Riveria

PKKY_logo.jpgRiveria on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Vuosittain Riveriassa opiskelee n. 17 000 nuorta ja aikuista, tulevaisuuden osaajia valmennetaan yhdessä työelämän kanssa!

Riveria yhteistyökumppaneineen järjestää Taitaja2019 -tapahtuman Pohjois-Karjalassa, Joensuussa toukokuussa 2019. Lähes sata riverialaista on mukana myös Taitaja2018 -tapahtuman toteuttamisessa!

www.riveria.fi

Schenker Oy

dbschenker.gifOsallistumme jo viidettä vuotta peräkkäin Taitaja-tapahtumaan pääyhteistyökumppanina. Haluamme olla mukana järjestämässä tätä opiskelijoiden suurtapahtumaa ja houkutella tulevia taitajia logistiikka-alan pariin! Tule moikkaamaan meitä ja jututtamaan meidän kuljettajaamme C-hallin lajialueelle 104!

DB Schenker on johtava maailmanlaajuinen logistiikkapalvelujen tarjoaja – Tarjoamme asiakkaillemme maakuljetuksia, globaaleja lento- ja merirahtipalveluja, sopimuslogistiikan ratkaisuja ja toimitusketjujen hallintaa. Meillä työskentelee yli 1300 työntekijää yli 100:lla eri tehtävänimikkeellä. Meillä voit työllistyä monipuolisesti mm. maa-, meri- ja lentokuljetusten, tuotantotalouden, tietotekniikan ja taloushallinnon tehtäviin. Maailmanlaajuinen verkostomme tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ja vauhdikasta meininkiä!

www.dbschenker.com/fi

siemens.gifSiemens Oy

Siemens Osakeyhtiö toimittaa tuotteita, ratkaisuja ja palveluita sähköistykseen, automaatioon ja digitalisaatioon. Yhtiön teknologiaratkaisut edistävät kestävää energiantuotantoa, älykästä energiajärjestelmää, tehokasta liikennettä sekä kilpailukykyistä teollisuutta. Siemens Osakeyhtiö on Suomessa ja Baltiassa toimiva Siemens AG:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Yhtiön liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on noin 540. Siemens AG liikevaihto on noin 83 miljardia euroa ja sillä on yhteensä noin 370 000 työntekijää. Taitaja2018-tapahtumassa Siemens Suomi sponsoroi automaatio- ja sähköasennuslajeja, koska se haluaa yhteistyökumppanuudella tukea nuorten ammattiosaamista kansallisesti ja kansainvälisesti. Taitaja-kilpailuissa olemme olleet mukana vuodesta 2013 lähtien. Siemens tukee ammattitaitokilpailuja myös kansainvälisissä EuroSkills- ja WorldSkills-kilpailuissa. www.siemens.com/fi/fi/home.html

sarkanniemi.gifSärkänniemi

Särkänniemi on ensimmäistä kertaa mukana Taitaja-tapahtuman kumppanina - toki itseoikeutetusti, kun Tampereella ollaan! Taitaja-vuosi polkaistiin käyntiin MegaStartti-tapahtumalla jo elokuussa 2017, jolloin Särkänniemen huvipuistoon kokoontui opiskelijoita ja koululaisia huvittelemaan ja kuuntelemaan elävää musiikkia. Taitaja2018-tapahtuman yhteydessä Särkänniemi on mukana järjestämässä Suomen suurimpia Amisbileitä ja Taitaja-toimijoiden verkostoitumisillallisia keskiviikkona 16.5. Lisäksi Särkänniemi on mukana muutamien kilpailulajien järjestelyissä. www.sarkanniemi.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK - Tampere University of Applied Sciences) on yksi Suomen suurimmista ja monialaisimmista korkeakouluista. Se on myös yksi vetovoimaisimmista – TAMKissa ja Tampereella on opiskelijan hyvä olla. Yli 40 tutkinto-ohjelmaa seitsemällä koulutusalalla tarjoaa valinnan varaa, ja AMK-tutkintotodistus TAMKista on hyvä valttikortti työelämässä. Opiskelijalle 10 000 ihmisen eläväinen ekosysteemi antaa unohtumattomia kokemuksia ja hyvät eväät elämään. TAMKista on Taitajaa tekemässä opiskelijoita ja opettajia – ja muutama kilpailijakin Konepajatekniikka-näytöslajissa! www.tamk.fi.

Tampereen kauppakamari

Tänä vuonna 100-vuotisjuhlaa viettävä Tampereen kauppakamari edistää elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, yrittäjyyttä, tervettä kilpailua ja kansainvälistymistä Pirkanmaan alueella. Taitaja2018-tapahtuman kumppanina kauppakamari tukee järjestelyitä ja tapahtuman markkinointia, jotta tieto kilpailusta tavoittaa myös elinkeinoelämän. Oppilaitosten ja työelämän yhteyksien edistäminen on osa kauppakamarin vaikuttamissuunnitelmaa.
www.tampereenkauppakamari.fi

Tampereen messut

Teknologiateollisuus ry

Toyota Material Handling Finland Oy

Wihuri Tekninen kauppa

Volvo Finland Abvolvo.gif

3 tapaa säästää polttoainetta... jo ennen kuin käynnistät kuorma-autosi! Volvo Trucks on yksi Taitaja2018-kilpailun yhteistyökumppaneista ja kuljettajakouluttaja Teemu on mukana tuomaroimassa Logistiikka-alan taloudellisen ajon rastilla. Katso vinkkejä taloudelliseen ajoon Volvo Trucks Suomi -Facebook-sivulta.

Würth Oy

Würth Oy on Suomen johtava pientarvikelogistiikkaan erikoistunut teknisen alan tukkuliike. Työkalu- ja pientarvikealaan erikoistunut Würth Oy on perustettu vuonna 1975. Würth Oy:n pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Riihimäellä. Koko maan kattavan Würth Center verkoston ja myyntiedustajiemme ansiosta olemme kaikkialla Suomessa lähellä asiakastamme. Würthin tuotevalikoimaan kuuluvat ruuvituotteet, kiinnitystarvikkeet, käsi- ja sähkötyökalut, paineilmatyökalut, huoltotarvikkeet ja kemikaalit, hiomatarvikkeet, poranterät, kierretyövälineet, henkilönsuojaimet sekä muut opetustarvikkeet. Tuotenimikkeitä on varastossamme yli 40.000.

Taitajassa Würth Oy on ollut yhtäjaksoisesti mukana vuodesta 2007 ja pääyhteistyökumppanina Jyväskylän Taitaja2012:sta alkaen. Würth Oy on tukemassa kisojen onnistumista tiiviillä yhteistyöllä järjestävän ja osallistuvien oppilaitosten kanssa. Würth Oy toimii perinteisesti viiden eri lajin järjestelyssä varmistaen kilpailujen onnistumisen. Viikon aikana näkyvin osamme on tuomarityöskentely, joko työturvallisuuden tai myynnin osaamisen osalta. Lajimme ovat Autonasennus (101), Autonkorinkorjaus (102), Myynti ja asiakaspalvelu (301), Talonrakennus, kirvestyöt (407) ja Koneenasennus ja kunnossapito (607). Würth Oy haluaa yhteistyöllään varmistaa työelämälähtöisten tuotteiden, menetelmien ja palvelujen olevan tuttuja oppilaille jo ennen kuin he astuvat valmistautumisensa jälkeen työelämään. Mottomme on ”Koulun kumppanina Työelämää varten”.