Videokilpailu ammatillisille opiskelijoille tuo vastuullisen osaamisen esiin

Suomen ympäristöopisto Sykli, SAKKI ry, AMKE ry ja Skills Finland järjestävät yhdessä videokilpailun vastuullisesta ammattitaidosta. Oppilaitokset ympäri maan voivat osallistua kilpailuun opiskelijatöillä. Kilpailun teema Oma kädenjälkeni viittaa ekologiseen kädenjälkeen, jolla tarkoitetaan toimijan positiivista vaikutusta ympäristöön. 

Tavoitteena on tuoda näkyvyyttä ammatillisen osaamisen ja koulutuksen merkitykselle ilmastovastuun ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Osallistuminen kannattaa, sillä oppilaitokset voivat hyödyntää kilpailuvideoita niin viestinnässä ja opiskelijahankinnassa kuin opetusmateriaalinakin. Opiskelijat voivat videoiden avulla tuoda esiin ammattiaitoaan myös henkilökohtaisesti esimerkiksi some-kanavissa.

Videoiden arviointiin kutsutaan raati, joka edustaa ammatillisen koulutuksen, kestävän kehityksen, yritysvastuun ja median edustajia. Voittajat julkistetaan toukokuussa 2020 Taitaja-tapahtumassa Jyväskylässä.

Kilpailun rahoittaa OPH osana Ammatillisen koulutuksen viestintä - ja vetovoiman tukeminen -hankkeita.

Kilpailuaika on auki, ja videoita voi lähettää 15.3.2020 asti. Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota sekä yleisön suosikki.

Lisätietoa kilpailusta ja osallistumisesta Ammattilaisen kädenjälki -sivustolla