Videokilpailu ammatillisille opiskelijoille tuo vastuullisen osaamisen esiin − Osallistumisaikaa jatkettu 4.10. saakka

Oma kädenjälkeni -videokilpailua jatketaan syksyyn saakka koronapandemian sotkettua aikataulut. Kilpailuvideoita voi lähettää sunnuntaihin 4.10. asti. Voittajat valitaan ja julkistetaan lokakuun aikana. 

”Lähiopetuksen loputtua myös kilpailuvideoiden tekeminen loppui. Pidemmällä jatkoajalla voimme tarjota verkossa opettajille tukea videoiden käyttämisessä etäopetuksen välineenä. Tähän on ollut kiinnostusta, sillä paikan päällä pidettäviä videotyöpajoja on peruttu tai ei ole pystytty pitämään. Myös opiskelijat kaipaavat mielekästä tekemistä etäopiskelupäiviin”, perustelee kilpailun projektipäällikkö Päivi Suihkonen.   

Videokilpailu on osa OPH:n rahoittamia Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja vetovoimatoimien tukeminen -hankkeita. Hankkeille on myönnetty jatkoaikaa lokakuun loppuun saakka koronatilanteen takia.

Oma kädenjälkeni -videokilpailu

Suomen ympäristöopisto Sykli, SAKKI ry, AMKE ry ja Skills Finland järjestävät yhdessä videokilpailun vastuullisesta ammattitaidosta. Oppilaitokset ympäri maan voivat osallistua kilpailuun opiskelijatöillä. Kilpailun teema Oma kädenjälkeni viittaa ekologiseen kädenjälkeen, jolla tarkoitetaan toimijan positiivista vaikutusta ympäristöön. 

Tavoitteena on tuoda näkyvyyttä ammatillisen osaamisen ja koulutuksen merkitykselle ilmastovastuun ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Osallistuminen kannattaa, sillä oppilaitokset voivat hyödyntää kilpailuvideoita niin viestinnässä ja opiskelijahankinnassa kuin opetusmateriaalinakin. Opiskelijat voivat videoiden avulla tuoda esiin ammattiaitoaan myös henkilökohtaisesti esimerkiksi some-kanavissa.

Videoiden arviointiin kutsutaan raati, joka edustaa ammatillisen koulutuksen, kestävän kehityksen, yritysvastuun ja median edustajia.

Lisätietoa kilpailusta ja osallistumisesta Ammattilaisen kädenjälki -sivustolla

Lue myös blogit:

Miksi kestävän kehityksen vinkkejä kannattaa antaa videolla? 

Ohjeistus kuvaamiseen ja editointiin