Videokilpailu ammatillisille opiskelijoille tuo vastuullisen osaamisen esiin

Suomen ympäristöopisto Sykli, SAKKI ry, AMKE ry ja Skills Finland järjestävät yhdessä videokilpailun vastuullisesta ammattitaidosta. Oppilaitokset ympäri maan voivat osallistua kilpailuun opiskelijatöillä. Kilpailun teema Oma kädenjälkeni viittaa ekologiseen kädenjälkeen, jolla tarkoitetaan toimijan positiivista vaikutusta ympäristön tilaan. 

Tavoitteena on tuoda näkyvyyttä ammatillisen osaamisen ja koulutuksen merkitykselle ilmastovastuun ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Kannattaa osallistua, sillä oppilaitokset voivat hyödyntää kilpailuvideoita niin viestinnässä ja opiskelijahankinnassa kuin opetusmateriaalinakin. Opiskelijat voivat videoiden avulla tuoda esiin ammattiaitoaan myös henkilökohtaisella tasolla esimerkiksi some-kanavissa.

Lisätietoa, kilpailun säännöt ja ilmoittautuminen julkaistaan syksyn aikana Ammattilaisen kädenjälki -sivustolla. Tiedotamme kilpailusta lisää myös tässä uutiskirjeessä ja some-kanavissamme. Kilpailutöitä voi lähettää vielä kevätlukukaudella. Videoiden arviointiin kutsutaan raati, joka edustaa ammatillisen koulutuksen, kestävän kehityksen, yritysvastuun ja median edustajia. Voittajat julkistetaan toukokuussa 2020 Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumassa.

Kilpailun rahoittaa OPH osana Ammatillisen koulutuksen viestintä - ja vetovoiman tukeminen -hankkeita.