Vuoden 2017 Taitajien Taitajan puhe vuoden 2018 Taitajien päättäjäisissä

Vuoden 2017 Taitajien Taitaja Noora Latvakoski piti puheen Tampereella uusille Taitajille, Taitaja2018 -päättäjäisissa.

 

"Arvoisat juhlavieraat,

 

Viime vuonna samoihin aikoihin istuin itse yleisön joukossa. Muistan sen hetken niin tarkasti: kädet hikoilivat, jalat tärisivät jännityksestä ja sydän hakkasi lujempaa, kuin koskaan. Kun sitten kuulin nimeni sanottavan, kaikki  paineet ja tunteet purkautuivat ja onnen kyyneleet vierivät poskilleni.

 

Tällä hetkellä varmasti moni teistä tuntee onnistuneensa, toinen on kenties voittanut itsensä ja joku teistä on hyvin pettynyt omaan suoritukseensa. Mutta jokaisen teidän täytyy muistaa, että te olette Suomen parhaiden joukossa. Jokainen teistä on jo voittaja. Ammatillisen koulutuksen tulevaisuus on meidän käsissämme. Miten me tuomme omaa osaamistamme esille? Kantakaa omaa ammattitaitoa suurella ylpeydellä ja olkaa ylpeästi Amiksia!

 

Kesäkuun alussa saan juhlia omia valmistujaisia, sekä asettaa valkolakin päähäni. Voin kertoa, että ylpeämmin esitellen ammattikoulun päättötodistusta, kun ylioppilastodistustani ja tästä voin kiittää Taitajia! Taitaja-vuonna olen tajunnut sen, mikä merkitys ammatillisella koulutuksella on. Suomi tarvitsee ammattiosaajia ja niitä olemme me täällä.

Hetken päästä luovutan Taitajien Taitaja-tittelin seuraavalle huippuosaajalle. Olkoon Taitaja-vuosi tulevalle Taitajien Taitajalle yhtä antoisa, opettavainen ja kannustava, kuin minulle. Yhden vinkin tulevaan vuoteen voin antaa:  Muista pitää kaasujalkaa enemmän kurissa, kuin minä. Äärimmäisen paljon onnea sinulle Taitajien Taitaja 2018! Kiitos!"

 

-Noora Latvakoski