17 Verkkosivujen tuottaminen /
Web Technologies

Verkkosivujen tuottaminen on monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan taiteellista luovuutta sekä kykyä toteuttaa käytettävyydeltään miellyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivustoja. Kilpailijan on tunnettava hyvin verkkosivujen tuottamisprosessin eri vaiheet.

kilpailija Heikki Miinalainen

Opiskelen Helsinki Business Collegessa, jossa suoritan datanomitutkintoa aikuislinjalla.

Aiempaa alaan liittyvää kisakokemusta minulla on Datatähti-kilpailun karsinnasta, josta pääsin läpi varsinaiseen kilpailuun. Päätin kuitenkin olla menemättä kilpailun jatko-osaan, koska en kokenut olevani valmis pääsemään pistesijoille.

Tulevassa WorldSkills-kilpailussa minua kiinnostaa oman ammattitaitoni vertaaminen kansainväliseen huipputasoon ja tutustuminen siihen, mitä ja millaista ohjelmointi muualla maailmassa on.

Ennen kilpailua pyrin saamaan mahdollisimman laajaa kokemusta ohjelmointialalta erilaisten projektien, datanomitutkinnon näyttöjen sekä tulevaisuuden työpaikan kautta. Pyrin saamaan erityisesti sellaista kokemusta, joka vastaa aiempien vuosien kisatehtäviä.

Tässä lajissa parasta on nähdä edellisten vuosien kilpailutehtävissä se etumatka, jonka suomalainen tarkkuus ja tekemisen laatu suo niin pisteisiin kilpailijana, kuin ihan reaalielämässäkin. Asioita ei vain jätetä puolitehdyiksi, vaan ne tehdään loppuun asti hyvin.

Harrastan tietokoneita ja -tekniikkaa, sekä kaikkea niihin liittyvää. Myös musiikki on lähellä sydäntäni niin kuuntelemisen kuin sen itse tekemisen merkeissä.

Twitterissä minua voi seurata nimimerkillä @hegezcc.

ekspertti markku ruonavaara

Eksperttinä ja lajipäällikkönä toimii Markku Ruonavaara (Business College Helsinki).

Tukijat