17 Verkkosivujen tuottaminen /
Web Technologies

Verkkosivujen tuottaminen on monipuolinen laji, jossa kilpailijoilta vaaditaan taiteellista luovuutta sekä kykyä toteuttaa käytettävyydeltään miellyttäviä ja teknisesti toimivia verkkosivustoja. Kilpailijan on tunnettava hyvin verkkosivujen tuottamisprosessin eri vaiheet.

kilpailija Heikki Miinalainen

Business College Helsinki

Opiskelen Helsinki Business Collegessa, jossa suoritan datanomitutkintoa aikuislinjalla.

Tulevassa WorldSkills-kilpailussa minua kiinnostaa oman ammattitaitoni vertaaminen kansainväliseen huipputasoon ja tutustuminen siihen, millaista ohjelmointi muualla maailmassa on.

Ennen kilpailua pyrin saamaan mahdollisimman laajaa kokemusta ohjelmointialalta erilaisten projektien, datanomitutkinnon näyttöjen sekä tulevaisuuden työpaikan kautta. Pyrin saamaan erityisesti sellaista kokemusta, joka vastaa aiempien vuosien kisatehtäviä.

Aiempaa alaan liittyvää kisakokemusta minulla on Datatähti-kilpailun karsinnan lisäksi Taitaja2019-kilpailusta, jossa voitin kultaa verkkosivujen tuottamisessa.

Tässä lajissa parasta on nähdä edellisten vuosien kilpailutehtävissä se etumatka, jonka suomalainen tarkkuus ja tekemisen laatu suo niin pisteisiin kilpailijana, kuin ihan reaalielämässäkin. Asioita ei vain jätetä puolitehdyiksi, vaan ne tehdään loppuun asti kunnolla.

Harrastan tietokoneita ja -tekniikkaa, sekä kaikkea niihin liittyvää. Myös musiikki on lähellä sydäntäni niin kuuntelemisen kuin sen itse tekemisen merkeissä.

Twitterissä minua voi seurata nimimerkillä @hegezcc.

ekspertti Margit Tennosaar

Business College Helsinki

Lajin ekspertti ja lajipäällikkö on Margit Tennosaar (Business College Helsinki). Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Lajipäällikkö kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat