23 robotiikka / mobile robotics

Robotiikka on nopeasti kehittyvä tulevaisuuden ala, joka on jo nyt tärkeä osa teollisuutta. Robotiikan sovellukset ovat laajasti käytössä valmistavassa teollisuudessa, maataloudessa, liikenteessä, kaivoksissa ja terveydenhuollossa.

WorldSkills-kilpailussa robotiikka on parilaji. Kilpailutyö toteutetaan suurimmaksi osaksi Suomessa. Seuraa Alexanderin ja Eetun kilpailumatkaa myös blogissa teamfinlandrobotics.fi.

Kilpailija alexander goldhill

Gradia

Opiskelen Gradia Jyväskylässä tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. Aiempaa kisakokemusta minulla on EuroSkills Budapest -kilpailusta.

Hain kilpailemaan, sillä haluan pistää taitoni koetukselle uudestaan, nyt kun olen saanut jo kokemusta EM-kilpailusta.

Valmentautumiseeni kuuluu robottimme suunnittelua, rakentelua ja 3D-mallinnusta. Se on rentoa ja hauskaa. Välillä voin huomaamattani jäädä koululle tekemään iltamyöhään rakenteluhommia.

Lajissani parasta on uusien, entistä parempien ratkaisujen keksiminen lajissa esitettyihin ongelmiin. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä kisapaikalla, kuinka muut kilpailijat ovat toteuttaneet omat robottinsa.

Vapaa-aikaani vietän kuntoilemalla.

Kilpalija eetu silvennoinen

Gradia

Opiskelen viimeistä vuotta Gradia Jyväskylässä tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa. Samalla suoritan ylioppilastutkinnon.

Aiempaa kisakokemusta minulla on vuoden 2017 Taitajasta, jossa voitin hopeaa, sekä EuroSkills Budapest 2018 -kilpailusta.

Kilpailuissa minua kiinnostaa oman ammattitaitoni kehittäminen sekä omien rajojeni kokeileminen ja niiden ylittäminen. Totta kai kilpailemisessa mukavaa on myös maajoukkueen jäsenenä oleminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen.

Valmentaudun kilpailuun koulullani rakentamalla ja ohjelmoimalla WorldSkills-kilpailuun lähtevää robottia.

Lajissani parasta on sen monipuolisuus ja se, että aina on uusia haasteita ratkaistavaksi. Robotiikassa tarvitaan osaamista ja tietoa monilta eri tieteen aloilta.

Olen periksiantamaton: jos jotain päätän tehdä kunnolla, yritän varmasti parhaani!

Ekspertti keijo salonen

Gradia

Robotiikan ekspertti ja lajipäällikkö on Keijo Salonen Gradiasta. Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Lajipäällikön tehtäviin kuuluvat lajin kehittäminen ja koordinoiminen Suomessa.

Tukijat