28 Floristiikka / Floristry

Floristi tuottaa ja myy kukkakauppa-alan yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluita.

kilpailija Maria Yrjölä

Keuda

Suoritan parhaillaan floristin ammattitutkintoa Keudassa, Saaren Kartanossa. Aikaisemmin olen suorittanut puutarha-alan perustutkinnon ja valmistunut puutarhuriksi.

Olen ollut kaksi kertaa mukana Taitaja-kilpailussa, joista ensimmäisellä kerralla pääsin finaaliin. Lisäksi olen kilpaillut kolme kertaa Saaren Joulumaa Cup:ssa ja kerran Sadonkorjuu Cup:ssa Jämsässä. Osallistuin myös 2018 keväällä Ihana-Helsinki Pohjoisesplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailuun.

"Erilaisuus on kaunista"

Hain kilpailemaan, koska rakastan haastaa itseäni. Haen kilpailusta uusia kokemuksia ja haluan ylittää itseni. On paras tunne, kun onnistuu sellaisessa asiassa, josta on aiemmin ollut epävarma.

Valmentaudun harjoittelemalla paljon koulussa ja osallistumalla pieniin kisoihin ennen Kazania. Lähden myös mahdollisesti muutamaksi viikoksi Norjaan työharjoitteluun.

Tykkään alastani, koska kukkasidonta on luovaa ja rentouttavaa. Käyttämämme materiaalit ovat monipuolisia, kauniita ja luonnollisia. Vain mielikuvitus on rajana miten ja mihin niitä käyttää.

EKSPERTTI Tuija Näriäinen

Keuda

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Kirsi Vesalainen (Livia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

 

Tukijat