28 Floristiikka / Floristry

Floristi tuottaa ja myy kukkakauppa-alan yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluita.

kilpailija Maria Yrjölä

Suoritan parhaillaan floristin ammattitutkintoa Keudassa, Saaren Kartanossa. Aikaisemmin olen suorittanut puutarha-alan perustutkinnon ja valmistunut puutarhuriksi.

Olen ollut kaksi kertaa mukana Taitaja-kilpailussa, joista ensimmäisellä kerralla pääsin finaaliin. Lisäksi olen kilpaillut kolme kertaa Saaren Joulumaa-Cup:ssa ja kerran Sadonkorjuu-Cup:ssa Jämsässä. Osallistuin myös 2018 keväällä Ihana-Helsinki Pohjoisesplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailuun.

"Erilaisuus on kaunista"

Hain kilpailemaan, koska rakastan haastaa itseäni, haen kokemuksia sekä itsensä ylittämistä. Se on paras tunne, kun onnistuu jossain, josta on ollut epävarma tai jota on pelännyt.

Valmentaudun harjoittelemalla paljon koulussa ja osallistumalla pieniin kisoihin ennen WorldSkills-kisoja. Lähden myös mahdollisesti muutamaksi viikoksi Norjaan työharjoitteluun.

Tykkään alastani, koska kukkasidonta on luovaa ja rentouttavaa. Käyttämämme materiaalit ovat monipuolisia, kauniita ja luonnollisia. Vain mielikuvitus rajana miten ja mihin niitä käyttää.

EKSPERTTI Tuija Näriäinen

Floristiikan ekspertti Tuija Näriäinen (Keuda) toimii kilpailussa tuomarina.

Lajin kehittämistä Suomessa koordinoi lajipäällikkö Kirsi Vesalainen (Ammattiopisto Livia).

Tukijat