52 Laborantti /
Chemical Laboratory Technology

Laborantti tutkii kaikkea mitä elämässä tarvitaan – ruokaa, juomaa, ympäristöä, lääkkeitä, kosmetiikkaa, vaatteita ja erilaisia kulutustavaroita. Laborantti varmistaa tuotteiden laadun ja turvallisuuden. Hän on myös keskeisessä roolissa, kun kehitetään uusia tuotteita, tutkitaan tauteja tai ratkotaan rikoksia. Laborantti on moderneja tutkimusmenetelmiä ja tietotekniikkaa hyödyntävä kädentaitaja.

Kilpailija Pinja Harakkamäki

Opiskelen parhaillaan Tredussa laboratorioalan perustutkintoa kaksoistutkintona, eli minusta tulee ylioppilas ja laborantti. Opintojeni ohessa työskentelen kahvilassa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta Helsingistä, jossa voitin hopeaa laboranttilajissa.

Tahdoin mukaan kilpailemaan, sillä tykkään oppia uutta ja hankkia kokemuksia. Kilpaileminen on erinomainen tapa haastaa itseään ja testata omia rajoja. Se on myös mahtava tilaisuus päästä tutustumaan muiden maiden kilpailijoihin omalla alallani.

Valmentaudun kilpailuun eksperttini kanssa koulullani. Lisäksi saan työkokemusta kesätöissä Tampereen Vedellä.

Omassa lajissani parasta on monipuolisuus. Kemian ala kehittyy koko ajan, eikä oppiminen lopu ikinä kesken. Joka päivä oppii jotain uutta omasta alastaan.

En harrasta tällä hetkellä mitään, koska keskityn lähinnä kouluun ja töihin. Vapaa-aikani menee läheisistä huolehtimiseen ja elämästä nauttimiseen.

Instagramissa minua voi seurata nimimerkillä @pinjaminttu.

Ekspertti Leena Kainulainen

Tukijat