52 Laborantti / Chemical Laboratory Technology

Laborantti tutkii kaikkea mitä elämässä tarvitaan – ruokaa, juomaa, ympäristöä, lääkkeitä, kosmetiikkaa, vaatteita ja erilaisia kulutustavaroita. Laborantti varmistaa tuotteiden laadun ja turvallisuuden. Hän on myös keskeisessä roolissa, kun kehitetään uusia tuotteita, tutkitaan tauteja tai ratkotaan rikoksia. Laborantti on moderneja tutkimusmenetelmiä ja tietotekniikkaa hyödyntävä kädentaitaja.

Kilpailija Pinja Harakkamäki

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Opiskelen parhaillaan Tredussa laboratorioalan perustutkintoa kaksoistutkintona, eli minusta tulee laborantti ja ylioppilas. Opintojeni ohessa työskentelen kahvilassa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta Helsingistä, jossa voitin hopeaa laboranttilajissa.

Tahdoin mukaan kilpailemaan, sillä tykkään oppia uutta ja hankkia kokemuksia. Kilpaileminen on erinomainen tapa haastaa itseään ja testata omia rajoja. Se on myös mahtava tilaisuus päästä tutustumaan muihin alan osaajiin.

Valmentaudun kilpailuun lajin ekspertin kanssa koulullani. Lisäksi saan työkokemusta kesätöissä Tampereen Vedellä.

Omassa lajissani parasta on monipuolisuus. Kemian ala kehittyy koko ajan, eikä oppiminen lopu ikinä kesken. Joka päivä oppii jotain uutta.

En harrasta tällä hetkellä mitään, koska keskityn lähinnä koulun käymiseen ja töiden tekemiseen. Vapaa-aikani menee läheisistä huolehtimiseen ja elämästä nauttimiseen.

Instagramissa minua voi seurata nimimerkillä @pinjaminttu.

Ekspertti Leena Kainulainen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Tukijat