40 Graafinen suunnittelu /
Graphic Design Technology

Graafinen suunnittelija laatii painotuotteen ulkoasun. Yksittäisen tuotteen suunnittelun lisäksi voidaan suunnitella kokonaisen mainos- tai tiedotuskampanjan visuaalinen ilme ja linja. Lajissa kilpailllaan kaksi- tai kolmiulotteisten tuoteiden kuten postikorttien, esitteiden, julisteiden tai pakkausten toteutuksessa.

Kilpailija Atte Karppinen

Riveria

Olen suorittanut audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon Riveriassa, josta valmistuin valokuvauksen, kuvankäsittelyn ja graafisen suunnittelun media-assistentiksi joulukuussa 2016. Suoritin samalla myös kaksoistutkinnon Joensuun Lyseon lukion aikuislinjalla. Tällä hetkellä opiskelen pakkaus- ja brändimuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2016-kilpailusta, jossa osallistuin painotuotteen suunnitteluun.

Hain kilpailemaan, koska kilpailussa oppii paljon sellaista, mitä koulussa ei opi. Myös kokemus MM-tasolla kilpailemisesta innosti hakemaan mukaan.

Valmentaudun kilpailuun tekemällä esimerkiksi edellisten kisojen tehtäviä ja erilaisia harjoitteita valmennustiimini avustuksella.

Lajissani parasta on ongelmanratkaisu. Tehtävänannot ovat erilaisia, ja niistä oppii aina uutta.

Tällä hetkellä varsinaisille harrastuksille ei ole koulun ja töiden ohelle löytynyt tilaa, mutta tykkään viettää aikaa elokuvien, sarjojen ja lautapelien parissa.

ekspertti Kimmo Koskinen

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Vesa Iltola (Gradia), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat