29 Hiusmuotoilu / hairdressing

Hiusmuotoilualan ammattilaisten eli parturi-kampaajien työhön kuuluvat hiusten leikkaaminen ja värjääminen, hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyt, kihartamiskäsittelyt, kampaukset sekä partakäsittelyt. Työ on asiakaspalvelua. Kilpailuissa tehdään erilaisia työkokonaisuuksia, joissa kilpailijat näyttävät taitonsa kaikissa osaamisalueissa.

Kilpailija Tiia Mökkönen

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu

Olen valmistunut parturi-kampaajaksi Esedusta. Tällä hetkellä työskentelen vuokratuoliyrittäjänä parturi-kampaamo Imagessa Pieksämäellä.

Opiskellessani osallistuin kaksi kertaa Taitaja-kilpailuihin. Ensimmäisellä kerralla pääsin finaalissa sijalle 8, ja toisella kerralla voitin hopeaa. Olen kilpaillut myös kansainvälisenä kilpailijana Venäjällä, jossa sijoituin kolmanneksi.

WorldSkills-kilpailuun hakeuduin opettajani suosittelemana ja myös siksi, että minua kiinnostaa nähdä, kuinka pärjäisin kilpailussa. Kilpailemisessa minua kiinnostaa erityisesti se, että pääsen haastamaan itseäni ja kehittämään omia taitojani.

Valmentaudun kilpailuun harjoitteluaikatauluni mukaisesti. Käyn harjoittelemassa Helsingissä, Turussa, Salossa ja Mikkelissä. Ohjattujen kertojen lisäksi treenaan myös itsenäisesti.

Omassa lajissani on parasta se, että pääsen olemaan luova ja toteuttamaan itseäni. Ja tietenkin tekemään asiakkaille hienoja hiuksia!

Vapaa-ajallani näen yleensä kavereitani, olen mökillä tai ihan vain rentoudun kotona.

Ekspertti Marja Sillanpää

Turun ammatti-instituutti

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Taneli Ylinen, joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa. Tiian valmentajat ovat Pirjo Saarinen (Etelä-Savon ammattiopisto Esedu) ja Pia Kiikeri (Salon seudun ammattiopisto).

Tukijat