29 Hiusmuotoilu / hairdressing

Hiusmuotoilualan ammattilaisten eli parturi-kampaajien työhön kuuluvat hiusten leikkaaminen ja värjääminen, hiusten ja hiuspohjan hoitokäsittelyt, kihartamiskäsittelyt, kampaukset sekä partakäsittelyt. Työ on asiakaspalvelua. Kilpailuissa tehdään yhdeksän työkokonaisuutta, joissa kilpailijat näyttävät osaamisensa kaikissa osaamisalueissa. Yksi työ tehdään oikealle asiakkaalle, kahdeksan muuta harjoituspäihin.

kilpailija Tiia Mökkönen

Olen valmistunut parturi-kampaajaksi Esedusta. Tällä hetkellä työskentelen vuokratuoliyrittäjänä parturi-kampaamo Imagessa Pieksämäellä.

Opiskellessani osallistuin kaksi kertaa Taitaja-kilpailuihin. Ensimmäisellä kerralla pääsin finaalissa sijalle 8, ja toisella kerralla voitin hopeaa. Olen kilpaillut myös kansainvälisenä kilpailijana Venäjällä, jossa sijoituin kolmanneksi.

WorldSkills-kilpailuun hakeuduin opettajani suosittelemana ja myös siksi, että minua kiinnostaa nähdä, kuinka pärjäisin kilpailussa. Kilpailemisessa minua kiinnostaa erityisesti se, että pääsen haastamaan itseäni ja kehittämään omia taitojani.

Valmentaudun kilpailuun harjoitteluaikatauluni mukaisesti. Käyn harjoittelemassa Helsingissä, Turussa, Salossa ja Mikkelissä. Ohjattujen kertojen lisäksi minulla on itsenäistä harjoittelua.

Omassa lajissani on parasta se, että pääsen olemaan luova ja toteuttamaan itseäni. Ja tietenkin tekemään asiakkaille hienoja hiuksia!

Vapaa-ajallani näen yleensä kavereitani, olen mökillä tai ihan vain rentoudun kotona.

EKSPERTTI Marja Sillanpää

 

Tukijat