Huonekalupuuseppä

Puuseppä on käsityöläinen, joka tekee puusta erilaisia esineitä. Työ on tyypillisesti huonekalujen sekä koriste- ja käyttöesineiden rakentamista, korjaamista, muokkaamista tai entisöintiä.

 

kilpailija Eemeli Polvela

Koulutuskeskus Salpaus /
Lahden ammattikorkeakoulu LAMK

Opiskelen tällä hetkellä Lahden ammattikorkeakoulussa puuinsinööriksi ja työskentelen samalla Penope Oy:llä. Aiemmin olen suorittanut Salpauksessa puuteollisuuden perustutkinnon (puuseppä) ja taideteollisuusalan perustutkinnon (puuartesaani).

Aiempaa kisakokemusta minulla on yleisurheilun puolelta sekä Taitaja-kilpailusta.

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut kilpailutoiminnasta. Vihdoin pääsen kisaamaan myös itse kansainvälisellä tasolla! Kilpailuista saa paljon uusia kokemuksia. Pidän puutöistä todella paljon. Kilpailussa sekä siihen valmentautuessa pääsen tekemään sitä, mistä tykkään.

Valmentaudun kilpailuun erilaisilla valmennusleireillä ja valmentajani kanssa Salpauksessa. Lisäksi teen kotona jotain pieniä harjoitteita, joista ei tule sotkua.

Harrastan rumpujen soittoa, ja olen kova tekemään töitä.

Instagramissa minua voi seurata nimimerkillä @eemeli_polvela ja blogissa maailmanmestaruus.blogspot.com.

EKSPERTTI MARKO VARJOS

Koulutuskeskus Salpaus

Huonekalupuuseppä-lajin ekspertti ja lajipäällikkö on Marko Varjos (Koulutuskeskus Salpaus). Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Lajipäällikön tehtäviin kuuluvat lajin kehittäminen ja koordinoiminen Suomessa.

Tukijat