Huonekalupuuseppä

Puuseppä on käsityöläinen, joka tekee puusta erilaisia esineitä. Työ on tyypillisesti huonekalujen sekä koriste- ja käyttöesineiden rakentamista, korjaamista, muokkaamista tai entisöintiä.

 

kilpailija Eemeli Polvela

Opiskelen tällä hetkellä Lahden ammattikorkeakoulussa puuinsinööriksi ja työskentelen samalla Penope Oy:llä. Aiemmin olen suorittanut Salpauksessa puuteollisuuden perustutkinnon (puuseppä) 2,5 vuodessa ja taideteollisuusalan perustutkinnon (puuartesaani) puolessa vuodessa.

Aiempaa kisakokemusta minulla on yleisurheilun puolelta sekä Taitaja-kilpailusta.

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut kilpailutoiminnasta. Vihdoin pääsen kisaamaan myös itse kansainvälisellä tasolla! Kilpailuista saa paljon uusia kokemuksia. Tykkään puutöistä todella paljon ja kilpailussa pääsen tekemään sitä, mistä tykkään.

Valmentaudun kilpailuun erilaisilla valmennusleireillä, valmentajan kanssa Salpauksessa sekä teen kotona jotain pieniä harjoitteita, joista ei tule sotkua.

Mottoni on; mitä nopeemmin, sitä nopeemmin. Se tarkoittaa esimerkiksi töissä sitä, että mitä nopeammin se on tehty, sitä nopeammin pääsee vapaalle.

Harrastan rumpujen soittoa, ja olen kova tekemään töitä.

Instagramissa minua voi seurata nimimerkillä @eemeli_polvela.

EKSPERTTI MARKO VARJOS

Huonekalupuuseppä-lajin eksperttinä ja lajipäällikkönä toimii Marko Varjos (Koulutuskeskus Salpaus).

Tukijat