34 Kokki / cooking

Kokki suunnittelee ja valmistaa annoksia ravintolan asiakkaille. Työssä vaaditaan ripeyttä, organisointikykyä, mielikuvitusta sekä hyvää väri-, maku- ja  hajuaistia.

Kilpailija Kaisla Heimala

Perho Liiketalousopisto

Parasta kilpailun aikana on se, kun pääsee keskittymään johonkin asiaan niin paljon, ettei edes huomaa mitä taustalla tapahtuu.

Valmistuin kesällä 2017 Perho Liiketalousopistosta kokiksi. Työskentelen tällä hetkellää ravintola Savoyssa Helsingissä.

Kilpailukokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta, jossa voitin ravintolakokki-lajin. Ravintolakoulujen SM-parikisoissa voitin hopeaa ja EuroSkills Budapest 2018 -kilpailuissa pronssia. Lisäksi pääsin seuraamaan noin vuoden, kun Eero Vottonen treenasi Bocuse d´Or - maailmanmestaruuskisoihin.

Kilpaileminen haastaa minua eri tavalla kuin normaalit työt ravintolan keittiössä. Saan toteuttaa omanlaista ruokaa ja kehittää itseäni. Tykkään haasteista – haluan kehittää itseäni jatkuvasti ja oppia uutta.

Valmentaudun WorldSkills-kisoihin treenaamalla koululla ja kehittelemällä uusia ideoita vapaa-ajallani. Lisäksi työni ravintolan keittiössä auttaa minua pärjäämään kisoissa.

Intohimoni on ruoanlaitto myös vapaa ajalla. Vapaapäivinä tykkään katsoa leffoja ja sarjoja. Pidän myös matkustelusta.

EKSPERTTI Antti Porna

Perho Liiketalousopisto

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Arto Oinonen (Keuda), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Tukijat