41 Lähihoitaja / health and social care

Lähihoitaja edistää asiakkaan terveyttä, fyysistä ja psykososiaalista hyvinvointia sekä kuntoutumista. Hän kohtaa asiakkaansa yksilöinä kunnioittaen heidän arvojaan ja kokemuksiaan.

kilpailija aino takala

Valmistuin joulukuussa 2017 lähihoitajaksi ja kirjoitin samalla ylioppilaaksi. Olen töissä HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa.

Olen ollut mukana kilpailutoiminnassa opintojeni alusta saakka. Taitajassa olen kilpaillut kahdesti: Seinäjoella olimme parini kanssa kuudensia ja Helsingissä 2017 saavutin yksilölajissa pronssia. Olen ollut järjestämässäTaitaja9-kilpailua, kellottamassa WordSkills 2015 -karsintoja sekä esiintynyt potilaana EuroSkills 2016 -karsinnoissa.

Koen, että kilpailuissa kehittyy ammatillisesti.  Lisäksi niissä on tosi kivaa ja saa uusia kavereita. Kilpailuissa pääsee tsekkaamaan oman osaamisen tasoa.
Valmentaudun töitä tekemällä. Työpaikalla olen heti vapaaehtoinen hoitamaan englantia puhuvia potilaita. Lisäksi harjoittelin itsenäisesti kotona ja koululla valmentajan kanssa. Olen osallistunut vapaapalokuntatoimintaan viimeiset 10 vuotta, ja koulutan 9–17-vuotiaita palokuntanuoria.

"Kisoissa huomaa, mitä voi vielä oppia lisää ja minkä osaa hyvin."

Valmennustani voi seurata blogissa huippuosaajanpolulla.blogspot.com

ekspertti sari kenraali

Lähihoitaja-lajin eksperttinä toimii Sari Kenraali (Ammattiopisto Tavastia).

Lajin kansallisesta koordinoinnista vastaava lajipäällikkö on Anni Launonen (Stadin ammattiopisto), joka toimii myös Ainon valmentajana.

Tukijat