22 Maalaus ja tapetointi / painting and decorating

Maalarit tekevät pintakäsittelykokonaisuuksia alkaen pesu- ja esikäsittelytöistä aina viimeiseen maalaus- tai pinnanverhous-käsittelyyn asti. Työvälineinä voivat olla telat, siveltimet ja ruiskut yhtä hyvin kuin pienimuotoiset tarkkuustyöhön sopivat työvälineetkin riippuen tehtävän työn laadusta ja luonteesta.

kilpailija reetta härkönen

Suoritin pintakäsittelyalan perustutkinnon Joensuun Riveriassa, josta valmistuin keväällä 2016 maalariksi. Ammattiin valmistumisesta lähtien olen työskennellyt Laatukarjalalla, jossa teen maalaamisen lisäksi monipuolisesti myös muita remontointitöitä.

Huomasin heti ammattikoulun alussa, että alavalinta oli minulle täydellinen. Tykkään työstäni. Pääsen tekemään töitä käsilläni, ja valmis työ on aina jotain konkreettista ja näkyvää.

Olen kilpaillut aiemmin Taitajassa 2016, Pohjoismaiden maalauskisoissa 2016, MiniSkills-kilpailussa 2018 sekä myöhemmin samana vuonna EuroSkills Budapestissa.

Tahdoin mukaan kisaamaan, sillä aiemmista kisoista on jäänyt kova polte kilpailemiseen. WorldSkills 2019 on viimeinen mahdollisuuteni päästä kilpailemaan nuorten ammattitaitokisoissa, joten aion todellakin osallistua!

Valmentautuminen on hyvässä vaiheessa siinä mielessä, että edellisistä kisoista ei ole vielä pitkä aika. Saan käyttää Riverian työsaleja oma-aloitteisesti harjoitteluun. Käyn tekemässä vanhoja kisatehtäviä iltaisin töiden jälkeen sekä viikonloppuisin. Järjestämme myös muutamat treenit niin, että mukana on useampia opettajia ja aiempia kilpailijoita. Saatan myös osallistua joihinkin harjoituskisoihin.

Varsinaista harrastusta minulla ei ole, mutta puuhastelen aina jotain. Välillä innostun tekemään hopealankakoruja, joskus lenkkeilen aktiivisemmin ja viime aikoina olen käyttänyt aikaani uuden kotini sisustamiseen.

 

 

Ekspertti Markku Partanen

Maalaus ja tapetointi -lajin eksperttinä toimii Markku Partanen (Etelä-Savon ammattiopisto Esedu).

Lajipäällikkö on Marja Viitaniemi (TAO, Turun Ammattiopistosäätiö).

Reetan valmentajana toimii Jouko Ignatius (Riveria).

Tukijat