31 Muoti ja vaatetus / FAshion technology

Muodin ja vaatetuksen ammattilaiset tekevät muun muassa suunnittelu-, muotipiirustus-, kaavoitus- ja ompelutöitä. Alalla tarvitaan kekseliäisyyttä, kiinnostusta väreihin ja materiaaleihin sekä kykyä hahmottaa kokonaisuuksia.

Kilpailija Melissa Kuisma

Hain kilpailemaan, koska edellisistä kisoista jäi vielä into haastaa itseäni ja oppia lisää. Kilpailu on aina ainutlaatuinen tilaisuus kehittää omaa osaamistaan ja luoda verkostoja. Olen aina ollut aika kilpailuhenkinen.

Opiskelen tällä hetkellä vaatturin ammattitutkintoa Gradia Jyväskylässä. Aiemmin olen valmistunut vaatetusompelijaksi ja vaatturiksi sekä suorittanut kaksoistutkinnon.

Olen voittanut hopeaa Taitaja2017 Helsinki- kilpailussa. Lisäksi osallistuin parini kanssa EuroSkills Budapest 2018 -kilpailun muoti ja vaatetus -lajiin.

Valmentaudun WorldSkills-kilpailuun harjoittelemalla kisatehtävää osissa ja kokonaisena. Ennen kuin tehtävä tulee, kehitän vielä osaamistani muotoilussa ja teknisten kuvien piirtämisessä. Ompelu ja kaavoitus harjaantuu sitten tehtävää harjoitellessa.

Omassa lajissani on parasta sen monipuolisuus. Lajissani tekninen osaaminen ja luovuus yhdistyvät haastavalla ja kiinnostavalla tavalla. Aina oppii uutta.

Harrastan yleisurheilua, jonka aloitin vuosi sitten. Lisäksi käyn salilla ja juoksemassa.

Valmentautumismatkaani voi seurata Instagramissa nimimerkillä @melissakuisma.

EKSPERTTI Päivi Okko-Ahola

Tukijat