35 Ravintolapalvelu / restaurant service

Tarjoilija esittelee asiakkaille ruokia ja juomia, ottaa vastaan tilauksia, tarjoilee sekä laskuttaa.

kilpailija suvi minkkinen

Valmistuin keväällä 2018 tarjoilijaksi ja ylioppilaaksi, eli suoritin kaksoistutkinnon Gradiassa. Tällä hetkellä työskentelen ravintola Pöllöwaarissa Jyväskylässä.

Aiempaa kisakokemusta minulla on Taitaja2017-kilpailusta, jossa voitin kultaa, sekä EuroSkills Budapest 2018 -kilpailusta.

Omalla alalla kehittyminen, sekä oman ammattitaidon lisääminen olivat varmasti ensimmäiset ajatukset, jotka WorldSkills-kilpailuun hakeutuminen herätti. Nyt myös EM-kisat käyneenä, kilpaileminen antaa paljon muutakin ja matkalla kasvaa ihmisenä hurjasti.

"Tärkeintä ei ole määränpää, vaan itse matka"

Alkuvuodesta 2019 työskentelen aika paljon ja lisään treenipäiviä viikkoon koko ajan lisää. Lisäksi matkustan ympäri Suomea valmentautumassa ja kilpailen myös mahdollisesti naapurimaiden kansallisissa kisoissa vierailevana kilpailijana. Ennen kisoja teen myös pienimuotoisen harjoittelun, josta saan uusia oppeja.

Omassa lajissani on ehdottomasti parasta ihmisten parissa oleminen sekä lajin monipuolisuus. En olisi aluksi uskonut, mitä kaikkea tarjoilijana voi päästä kisoissa tekemään. Kukka-asetelman tekemisestä ankeriaan fileointiin, haha!

Tällä hetkellä harrastan lentopalloa naisten 3-sarjassa. Vuosien aikana olen harrastanut monia lajeja, ja urheilu onkin lähellä sydäntä. Olen positiivinen ja elämänjanoinen, joten pyrin nauttimaan ihan jokaisesta hetkestä mitä elämä tarjoaa! Mottoni, joka jäi erityisesti mieleen viime kisoista, ja joka viittaa ihan koko elämään on: "Tärkeintä ei ole määränpää, vaan itse matka." Ja näinhän se on.

Minua voi seurata Instagramissa nimimerkillä @_suvimaria_ ja blogissa stoori.fi/suvimaria.

EKSPERTTI Seppo Honkanen

Tukijat