48 Tehdaskunnossapito /
Industrial Mechanic Millwright

Tehdaskunnossapidon työtehtävät käsittävät asennus- ja kunnossapitotöitä erilaisissa tuotantolaitoksissa ja teollisuusympäristöissä. Tehdaskunnossapidon ammattilaiset tuntevat pneumaattisten, hydraulisten ja sähkömekaanisten laitteiden asennus- ja toimintaperiaatteet. Työtehtävien suorittamisessa korostuvat täsmällisyys, yhteistyötaidot ja oma-aloitteisuus.

Kilpailija Antti Rossi

Savonia-ammattikorkeakoulu /
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Olen 21-vuotias mies Kuopiosta, mutta kotoisin olen Äänekoskelta. Olen aina ollut kiinnostunut koneiden ja laitteiden toiminnasta sekä niiden rakentamisesta.

Opiskelen tällä hetkellä päätoimisesti Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi. Viikonloppuisin ja loma-aikoina työskentelen Quant Finland Oy:llä kunnossapitoasentajana. Olen suorittanut Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa kone- ja metallialan perustutkinnon ja valmistunut koneasentajaksi 2016.

Omassa alassani on parasta vaihtelevat työtehtävät, uudet haasteet, oman käden jäljen näkeminen ja monipuolisuus.

Ammattitaitokilpailuista minulla on kokemusta kahdesti. Taitaja2015-kilpailussa voitin parini kanssa koneasennus ja kunnossapito -parikilpailun. Taitaja2016-kilpailussa voitin yksilökilpailussa hopeaa.

Päätöstä hakeutua mukaan WorldSkills-kilpailuun ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä asia on ollut ajatuksissa jo ammattikoulusta lähtien. Koneet ja laitteet ovat aina kiinnostaneet minua, mutta tahdon myös haastaa ja kehittää itseäni jatkuvasti.

Valmentaudun WorldSkills 2019 -kilpailuun työpaikallani ja entisellä ammattikoulullani, mutta myös Savonia on mukana valmennuksessa. Valmentautumisestani lisäilen Instagramiin kuvia hashtageilla #SavoniaAMK #uuttaluomassa ja #meollaanpoke.

Harrastuksiini kuuluu mm. kuntosali ja metsästys, sekä kaikenlainen nikkarointi.

Ekspertti Tommi Backman

Koulutuskeskus Salpaus

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa.

Valmennustiimiin kuuluu myös lajipäällikkö Anssi Mikkola (Koulutuskeskus Salpaus), joka kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa. Antin valmentaja on Seppo Pietarila (Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto).

 

Tukijat