48 Tehdaskunnossapito /
Industrial Mechanic Millwright

Tehdaskunnossapidon työtehtävät käsittävät asennus- ja kunnossapitotöitä erilaisissa tuotantolaitoksissa ja teollisuusympäristöissä. Tehdaskunnossapidon ammattilaiset tuntevat pneumaattisten, hydraulisten ja sähkömekaanisten laitteiden asennus- ja toimintaperiaatteet. Työtehtävien suorittamisessa korostuvat täsmällisyys, yhteistyötaidot ja oma-aloitteisuus.

Kilpailija Antti Rossi

Olen 21-vuotias mies Kuopiosta, mutta kotoisin olen Äänekoskelta. Olen aina ollut kiinnostunut koneiden ja laitteiden toiminnasta sekä niiden rakentamisesta.

 

Opiskelen tällä hetkellä päätoimisesti Kuopiossa Savonia-ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi. Viikonloppuisin ja loma-aikoina työskentelen Quant Finland Oy:llä kunnossapitoasentajana. Olen suorittanut Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa kone- ja metallialan perustutkinnon ja valmistunut koneasentajaksi 2016.

 

Omassa alassani on parasta vaihtelevat työtehtävät, uudet haasteet, oman käden jäljen näkeminen ja monipuolisuus.

 

"Jos ei taidolla, niin tuurilla"


Ammattitaitokilpailuista minulla on kokemusta kahdesti. Taitaja2015-kilpailussa voitin parini kanssa koneasennus ja kunnossapito -parikilpailun. Taitaja2016-kilpailussa voitin yksilökilpailussa hopeaa.

 

Lähdin mukaan kilpailuun, kun ekspertti pyysi minua mukaan. Päätös on ollut ajatuksissa jo ammattikoulusta lähtien, joten sitä ei tarvinnut kauaa miettiä. Koneet ja laitteet ovat aina kiinnostaneet minua, mutta tahdon myös haastaa ja kehittää itseäni jatkuvasti.

 

Valmentaudun WorldSkills 2019 -kilpailuun työpaikallani ja entisellä ammattikoulullani, mutta myös Savonia on mukana valmennuksessa. Valmentautumisestani lisäilen Instagramiin kuvia hashtageilla #SavoniaAMK #uuttaluomassa ja #meollaanpoke.

Harrastuksiini kuuluu mm. kuntosali ja metsästys, sekä kaikenlainen nikkarointi.

Ekspertti Tommi Backman

Tukijat