42 Teräsrakennetyöt /
Construction Metal Work

Teräsrakentaja asentaa teräspalkeista ja -levyistä valmistettuja rakenteita, joita käytetään esimerkiksi siltojen rakentamisessa. Työssä tarvitaan liitosmenetelmien hallintaa ja materiaalituntemusta sekä huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.

Kilpailija Valtteri Soininen

Riveria

Olen 20-vuotias Liperistä kotoisin oleva mies. Työskentelen tällä hetkellä hitsarina Vemta Oy:ssä. Valmistuin maaliskuussa 2018 Riveriasta levyseppähitsaajaksi. WorldSkillsissa kilpailen teräsrakennetyöt-lajissa.

Olen kilpaillut Taitajassa levy ja hitsaus -lajissa vuonna 2017 Helsingissä, jolloin sijoituin kuudenneksi, sekä 2018 Tampereella, jossa voitin hopeaa.

Hain mukaan WorldSkills-joukkueeseen, koska olen todella kilpailuhenkinen ja haluan näyttää, että minusta on myös muuksi kuin perus-duunariksi.

Valmentaudun kilpailuun tekemällä koululla harjoitusjaksoja, joissa teen edellisvuosien töitä aikaa vastaan. Lisäksi palauttelen mieleen kotona englanninkielisiä termejä sekä töihin liittyvää teoriaa. Olen metalliyrittäjän poika, joten suurin osa osaamisesta on juuriaan isällä työskentelystä.

Omassa lajissani on parasta ehdottomasti hitsaus, sekä yleisesti ottaen se, että oma kädenjälki näkyy joka tuotteessa.

Vapaa-ajalla harrastan jääkiekkoa. Minua voi seurata Instagramissa nimimerkillä @vadesoininen ja Snapchatissa @vade31.

 

Ekspertti Jukka Saastamoinen

Savon ammattiopisto

Teräsrakennetyöt-lajin ekspertti ja lajipäällikkö on Jukka Saastamoinen (Savon ammattiopisto).

Ekspertti toimii lajin asiantuntijana ja tuomarina WorldSkills Kazan 2019 -kilpailussa ja siihen valmistauduttaessa. Lajipäällikkö kehittää ja koordinoi lajin toimintaa Suomessa.

Valtterin valmentaja on Tuomo Tikkanen (Riveria).

Tukijat