42 Teräsrakennetyöt /
Construction Metal Work

Teräsrakentaja asentaa teräspalkeista ja -levyistä valmistettuja rakenteita, joita käytetään esimerkiksi siltojen rakentamisessa. Työssä tarvitaan liitosmenetelmien hallintaa ja materiaalituntemusta sekä huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.

Kilpailija Valtteri Soininen

Olen 20-vuotias Liperistä kotoisin oleva mies. Työskentelen tällä hetkellä hitsarina Vemta Oy:ssä. Valmistuin maaliskuussa 2018 Riveriasta levyseppähitsaajaksi. WorldSkills Kazanissa kilpailen teräsrakennetyöt-lajissa.

Olen kilpaillut Taitajassa levy ja hitsaus -lajissa vuonna 2017 Helsingissä, jolloin sijoituin kuudenneksi, sekä 2018 Tampereella, jossa sijoituin hopealle.

Hain mukaan WorldSkills-joukkueeseen, koska olen todella kilpailuhenkinen ja haluan näyttää, että minusta on myös muuksi kuin perus duunariksi.

Valmentaudun kisaan tekemällä koululla harjoitusjaksoja, joissa teen edellisvuosien töitä aikaa vastaan. Lisäksi palauttelen mieleen kotona englanninkielisiä termejä sekä töihin liittyvää teoriaa. Olen metalliyrittäjän poika, joten suurin osa osaamisesta on juuriaan isällä työskentelystä.

Omassa lajissani on parasta ehdottomasti hitsaus, sekä yleisesti ottaen se, että oma kädenjälki näkyy joka tuotteessa.

Vapaa-ajalla harrastan jääkiekkoa. Minua voi seurata Instagramissa nimimerkillä @vadesoininen ja    Snapchatissa @vade31.

Ekspertti Jukka Saastamoinen

Tukijat