Egentliga Finlands Mästare9 lag på prepkryssning

De bästa av Egentliga Finlands Mästare9 lag fick den 28 mars 2019 åka på Mästare9 prepkryssning, under vilken det orienterades till Mästare9-finaltävlingen som äger rum i slutet av maj i Joensuu.

Som ett nytt koncept i Egentliga Finlands Mästare9-tävling togs företagssamarbete med i den regionala tävlingen. Turun seudun osuuskauppa (TOK) skänkte det vinnande laget en chans till en betald två-veckors sommarjobbsperiod vid TOKs arbetsplatser. Viking Line gav alla tävlare i det lag som kom på andra plats lyxkryssningar och Hesburger å sin sida det lag som kom på tredje plats presentkort till sina restauranger.


Förutom priserna sponsorerade Viking Line de lag som kvalat till finalen samt deras följare en picknickkryssning. Under dagens gång gicks det med tävlarna igenom de praktiska delarna av Joensuus finaltävling, diskuterades om spänning och om psykologin i tävlandet samt om grupparbetskunskaper. Slutligen skapades tävlingsstämning genom skeppsorientering och lösande av tidigare Mästare9-tävlingsuppgifter.

Och för att dagen inte skulle vara en enda lång tävling, fick vi på samma gång bekanta oss med de olika yrken inom rederibranschen. Få vet att exempelvis Viking Lines skepp har 42 olika yrken representerade.


Den första Mästare9-prepkryssningen fick bra feedback av deltagarna. Vid sidan av att deltagarna blev bekanta med tävlingen bekanta de sig även med varandra. Från Egentliga Finland åker det till finaltävlingen en enhetlig och kompakt grupp som stolt representerar sin region.

Mästare9 tävlingen som organiseras i samband med det nationella Mästare2019-evenemanget samlar ihop landets bästa Mästare9-lag (36 st). Egentliga Finlands åtta bästa lag som kvalat till finaltävlingen ur regionens 24 bästa Mästare9-lag. Dessa 24 lag kvalades ur de ca. 600 lag från olika delar av Egentliga Finlands grundskolor.

Egentliga Finlands åtta bästa lag, som tävlar i Joensuu, är:

  • Nasbal (Olli Ranto, Vilho Ranto, Aapo Hakala) Nummenpakan koulu, Aurajoen yksikkö
  • Eimekeksitty (Ada Partala, Vilma Mäenpää, Arttu Härmälä) Armfeltin koulu, Halikko
  • TEA (Eero Hömppi, Tuomo Kulmala, Roni Koskinen) Maskun Hemmingin koulu, Masku
  • Natriumsulfaattipolyakryyliamidigeelielektroforeesit (Roni Koskinen, Niko Viitala, Juuso Lenets) Kotimäen koulu, Littoinen
  • Nassikat (Sofia Laine, Kerttu Tuomisto, Iida Liimula) Syvälahden koulu, Turku
  • 9koo (Pauliina Laine, Niilo Laine, Onni Rumpunen) Vaisaaren koulu, Raisio
  • ROAAR (Ronja Liukas, Aatu Hakala, Roope Räty) Liedon keskuskoulu
  • Hippopotamukset (Milja Salin, Aino Rantanen, Viivi Tuominen) Armfeltin koulu, Halikko

Tekst Paula Kairinen, bilder Jarmo Linkosaari