Unga yrkeskunniga tävlar denna vecka om Mästare-tävlingens finalplatser

Skills Finlands nyhetsbrev 28.1.2019

FM-finalen i yrkesskicklighet ordnas i Joensuu i Maj. Denna vecka ordnas det semifinaler i 30 olika orter, där tävlarna kvalificerar för de olika finaltävlingarna.

I semifinalerna, som ordnas mellan 28.1.−1.2.2019 kvalificerar de åtta mest yrkeskunniga ungdomar i varje gren till Mästare-tävlingens final. Nästan 1500 tävlare i över 30 orter deltar i Mästare2019-semifinalerna. Olika läroanstalter från olika delar av Finland ordnar semifinalerna i samarbete med andra läroanstalter och företag. En del av semifinalerna är öppna för publiken. De olika grenarnas tidtabeller går att finna på https://www.taitaja2019.fi/sv/semifinaler/.

Mästare-evenemanget är Finlands största årliga evenemang för yrkesutbildning. Det tävlas om FM-medaljer i över 43 grenar. Tävlingen är öppen för alla ungdomar inom yrkesutbildningen.

Mästare2019-evenemanget i Joensuu är öppen för publiken och det är gratis inträde. Evenemangets öppningsceremoni äger rum måndagen den 20 maj 2019. Under de tre tävlingsdagarna mellan 21.−23.5.2019 har publiken har en chans att bekanta sig med tiotals olika yrken och prova på sin egen skicklighet i olika krävande uppgifter.

Mera information

kommunikationschef Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 732 0691

Mästare-chef Jarmo Linkosaari, jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi, 050 518 5811

https://www.taitaja2019.fi/sv/semifinaler/

Facebook.com/taitaja

#taitaja2019 #osaamiseniloa #taitajasemit

Skills Finland rf sänder Finlands yrkeslandslag tillsammans med sina samarbetspartners till de internationella yrkesskicklighetstävlingarna WorldSkills, EuroSkills och Abilympics samt ordnar de årliga nationella yrkesskicklighetstävlingarna Mästare, MästarePLUS och Mästare9. Skills Finland utvecklar även träningsprogram för yrkesskicklighet, utbildar tävlingsexperter samt producerar forskning, information och publiceringar i relation med yrkesskicklighetstävlingar. Föreningens stödtrupper är undervisnings- och kulturministeriet, Utbildningsstyrelsen och yrkesläroanstalterna samt de centrala föreningarna inom arbetsmarknads- och utbildningssektorn.