Mästare2018-huvudsamarbetspartners presenteras

Mästare-evenemanget har flera samarbetspartners. Många av evenemangets huvudsamarbetspartners har varit med och organiserat flera Mästare-evenemang. Under vårens gång presenteras evenemangets huvudsamarbetspartners på evenemangets Facebook sida och här på Skills Finlands webbsida.

Antti ja Airi Soljan säätiösoljansaatiovaaka.gif
Stiftelsen, Antti ja Airi Soljan säätiö, som börjat sin verksamhet år 2007 har som syfte att stöda lärlingsutbildning, möjliggöra mästar-, gesäll- och lärjungetraditionens fortsättning samt öka uppskattningen för studier i handkunnighet i Finland. Antti ja Airi Soljan säätiö har varit med från början i att stöda Mästare-evenemang som ägt rum i Birkaland samt Mästare-tävlande från Birkaland som blivit valda till Yrkeslandslaget och tävlat i WorldSkills- eller EuroSkills-tävlingarna. Stiftelsen är med och stöder årets Mästare-evenemang, och möjliggör med sin insats att storevenemanget går smidigt.
www.anttijaairisoljansaatio.fi

Avant Tecno Oy

Electrolux Professional Oy

Festo Oy

John Deere Forestry Oy

Kao Finland Oy

Kaukora Oyjaspi.gif
Kaukora Oy är ett företag i Åbo region som tillverkar de inhemska Jäspi-produkterna. Vi var med och stödde Mästare2015 i Åbo och nu igen med Mästare2018 i Tammerfors. Vi tycker om Mästare-tävlingen och -fenomenet. Det, att vi blir erbjudna chansen att komma med är ett fint tecken på det förtroende vi åtnjuter. Vi tror att samarbetet är ett utmärkt win/win förhållande för alla delparter, framtiden byggs upp genom nationellt samarbete, inte genom att var och en knegar ensam.
jaspi.fi

Machinerymachinery.gif

Vi i Machinery Oy vill vara med från första början. Därför är det är speciellt viktigt för oss att stöda och utveckla yrkesutbildningen. Det här året är vi med i Mästare2018 som huvudsamarbetspartner. Som huvudsamarbetspartner vill vi hjälpa mästarna ta steget in i arbetslivet. Machinery Oy är ett finskt bolag med över 100 år av historia. Bolaget grundades år 1911 och har fäst sin position som Finlands ledande grossist och tjänsterbjudare inom teknikbranschen. Vi fokuserar på import av maskiner och tekniskt tillbehör, marknadsföring, installation, reparations- samt underhållstjänster inom tre olika industrier: kraftgenerering, byggmaskiner och metallbearbetningsmaskiner. www.machinery.fi

Rekrytorirekrytori.gif

Mästarnas mötesplats Rekrytori-Koulutori är lika lugn och schysst som Tammerfors. Under tio år har våra evenemang besökts av över 100 000 människor. Målet är att skapa en genväg till arbetsintervjun. Evenemangen finansieras genom inkomster från de olika mässorna, utan offentligt stöd. Tammerfors har vuxit tack vare den arbetsinsats de som flyttat till staden bidragit med och de idéer de hämtat med sig. Nu har världen ändrats och i dagens läge söker till exempel Kajanaland och Savolax yrkeskunnig arbetskraft. Ett eget jobb, egna pengar och ett eget liv! Det här året slår Rekrytori-Koulutori ihop sina krafter med Mästare2018-evenemanget. www.facebook.com/rekrytori

Robert Bosch Oybosch.gif

Bosch Finland har varit en huvudsamarbetspartner i Mästare i flera år. Titta på videon för att se hur förra årets tävling i Helsingfors såg ut genom Youtubare Roni Backs ögon. www.bosch.fipirkanmaanosuus.gif

Pirkanmaan Osuuskauppa
Pirkanmaan Osuuskauppa är ett handelslag som ägs av sina ägarkunder, som anställer ca. 3 000 Birkalandbor. Handelslagets hörnstenar är öppen växelverkan med kunderna, en briljant kundupplevelse samt ansvarsfull, effektiv och högklassig aktivitet, vars nytta delas ut till kunderna. Som Mästare2018-huvudsamarbetspartner är Pirkanmaan Osuuskauppa med och möjliggör storevenemanget i Tammerfors samt söker efter ny yrkeskunnig arbetskraft.
www.s-kanava.fi/web/pirkanmaa/etusivu

RiveriaPKKY_logo.jpg

Riveria är en av Finlands största anordnare av yrkesutbildning. Varje år studerar ca. 17 000 av framtidens yrkeskunniga, ungdomar och vuxna, i Riveria. Riveria organiserar Mästare2019-evenemanget i Norra Karelen i maj 2019 och Riveria är även med och verkställer Mästare2018. www.riveria.fi

Schenker Oy

siemens.gifSiemens Oy
Siemens Oy levererar produkter, lösningar och tjänster inom elektrifierings-, automations- och digitalisationsbranscherna. Bolagets teknologilösningar främjar hållbar energiproduktion, intelligenta energisystem, effektiv transport samt konkurrenskraftig industri. Siemens Oy är ett i Finland och Balticum agerande dotterbolag till Siemens AG, som ägs till 100-procent av Siemens AG. Siemens Oy har en omsättning på ca. 250 miljoner euro och har ca. 540 anställda. Siemens AG har en omsättning på 83 miljarder euro och har sammanlagt 370 000 anställda. Siemens Finland sponsorerar automations- och elektronikgrenarna i Mästare2018 eftersom bolaget vill genom partnerskapet stöda ungdomars yrkeskunnande både nationellt och internationellt. Vi har varit med i Mästare-tävlingen från och med året 2013. Siemens stöder även de internationella yrkesskicklighetstävlingarna EuroSkills och WorldSkills.
www.siemens.com/fi/fi/home.html

sarkanniemi.gif

Särkänniemi
Särkänniemi är med för första gången som samarbetspartner i Mästare-evenemanget – naturligtvis när vi är i Tammerfors! Mästare-säsongen kom igång med MegaStartti-evenemanget redan i Augusti 2017, då det i Särkänniemi nöjespark samlades studerande och elever för att åtnjuta de olika nöjesattraktionerna och live-musik. I samband med Mästare2018-evenemanget är Särkänniemi med och organiserar Finlands största fest för yrkesstuderande samt en networkingkväll för Mästare-aktörer på onsdag 16.5. Dessutom är Särkänniemi med och organiserar vissa av grenarna.
www.sarkanniemi.fi

Tampereen ammattikorkeakoulutamk.gif
Tammerfors yrkeshögskola (TAMK – Tampere University of Applied Sciences) är en av Finlands största och mest tvärvetenskapliga högskolor. Yrkeshögskolan är även en av de högskolor med mest attraktionskraft – det är bra att vara på TAMK och i Tammerfors som studerande. Med över 40 olika program inom 7 olika sektorer, erbjuder TAMK flera möjligheter att välja mellan, och en examen från TAMK är ett trumfkort på arbetsmarknaden. För studerande ger det levande ekosystemet på 10 000 människors oförglömliga erfarenheter och goda förutsättningar för livet. Från TAMK är både studerande och lärare med och bygger upp Mästare-evenemanget – och även ett par tävlande i uppvisningsgrenen MTC – Manufacturing Team Challenge!
www.tamk.fi

Tampereen kauppakamarikauppakamari.gif
Tampereen kauppakamari, som firar sin 100-årsfest i år, stöder näringslivets förutsättningar, entreprenörskap, god konkurrens och internationalisering i Birkaland region. Som Mästare2018-evenemangets samarbetspartner stöder Tampereen kauppakamari arrangeringen och marknadsföringen av evenemanget, så att kunskap om evenemanget även når näringslivets aktörer. Främjandet av relationer mellan läroanstalterna och arbetslivet är en del av handelskammarens engagemangsplan.
www.tampereenkauppakamari.fi

Tampereen messut

Teknologiateollisuus ry

Toyota Material Handling Finland Oy

Wihuri Tekninen kauppa

Volvo Finland Abvolvo.gif

3 sätt att spara bränsle... redan innan du sätter igång din lastbil! Volvo Trucks är en av Mästare2018-tävlingens samarbetspartners och chaufförläraren Teemu är med som domare i logistic-grenen. Kolla in tips för att köra mera ekonomiskt på Volvo Trucks Suomi -Facebook sidan.

Würth Oywurth.gif

Würth Oy, som specialiserat sig på verktygs- och smådelsbranschen grundades år 1975. Würth Oy:s huvudkontor och logistikcentral befinner sig i Riihimäki. Würth Center nätverket täcker hela landet och tack vare våra försäljare når vi alla kunder smidigt. Würths produkter inkluderar skruvar, fixeringsanordningar, hand- och elverktyg, utbildningsmaterial och mycket annat. Vi har över 40 000 olika produkter i vårt lager.

I Mästare har Würth varit med ända sedan år 2007 och som huvudsamarbetspartner sedan Mästare2012 i Jyväskylä. Würt Oy stöder tävlingarna genom samarbete med den organiserande läroanstalten samt de läroanstalter som deltar i tävlingen. Würth Oy är traditionellt med och stöder 5 olika grenar, och säkerställer att tävlingen går smidigt och problemfritt till. Under veckans gång är Würth Oy synligast i de följande grenarna: Fordonsmekanik (101), Bilskadereparation (102), Kundbetjäning och försäljning (301), Husbyggnad, timmermansarbete (407) och Maskinmontering och underhåll (607). Würth Oy vill genom sitt samarbete försäkra att arbetsnära produkter, tjänster och metoder är bekanta för de studerande redan innan de tar steget in i arbetsivet. Vårt motto är ”Koulun kumppanina Työelämää varten”.