Mästare2019: finlandsmästarna i yrkesskicklighet belönades i Joensuu

Mästare2019-tävlingen kulminerade på torsdag, då de sista tävlingsprestationerna slutfördes. Medaljtagarna belönades vid den festliga prisutdelningsceremonin i Joensuu ishall. Tävlingen har varit en fantastisk resa för alla deltagande, som nu har flera erfarenheter av framgång, nytt kunnande för framtiden, glada minnen och nya vänner att ta med sig hem.

Mästarnas Mästare är en positiv tävlare som väljs av juryn utav alla guldmedaljister, som är stolt över sitt kunnande och sitt yrke. Hen är villig och kompetent att agera som representant för sitt eget yrke och yrkesutbildningen. Mästarnas Mästare år 2019 är Emilia Pääkkönen från Rivera som tävlade i grenen billackering. Som pris fick hon en ny Nissan Qashqai till sin använding för ett år. Priset delades ut av Veljekset Laakkonen Oy och Nissan Nordic Europe Oy.

Högstadieelevernas Mästare9-tävling vanns av laget Skootterit. Laget bestod av Topu Perttu, Juho Vuorio och Eetu Aho från Isokyrön yläkoulu. Vinnarna belönades på onsdag med läckra Fatbike-elscooters. Samma lag vann tävling för andra gången i rad, förra året tävlade samma lag som åttondeklassister i Tammerfors.

Mästare2019-evenemangets organisatör Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria och Skills Finland tackar varmt alla tävlare, samarbetspartners som gjorde evenemanget möjligt, besökare och funktionärer. De studerande, personalen och företagens representanter gjorde tillsammans ett minnesvärt evenemang i Joensuu.

Nästa gång hålls yrkes-FM i Jyväskylä om ett år när Mästare2020 går av stapeln.

Mästare 2019-tävlingens resultat (pdf), på finska

Mera information

Mästare2019-tävlingschef Anne Karppinen
anne.karppinen@riveria.fi, 050 359 8042

Mästare-tävlingschef Jarmo Linkosaari, Skills Finland ry
jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi, 050 518 5811

taitaja2019.fi

facebook.com/taitaja

instagram.com/taitaja

youtube.com/c/taitajatapahtuma

#taitaja2019 #osaamiseniloa

Taitaja2019 kuvapankissa