Året 2017 Mästarnas Mästares tal vid Mästare2018 avslutningsceremonin

Året 2017 Mästarnas Mästare Noora Latvakoski höll ett tal åt de nya mästarna i Tammerfors vid Mästare2018 avslutningsceremonin.

 

"Bästa festgäster,

I fjol vid den här tiden satt jag själv bland publiken. Jag kommer ihåg ögonblicket så väl: händerna var svettiga, benen skakade av spänning och hjärtat slog snabbare än någonsin tidigare. När jag sedan hörde mitt namn sägas, fick stressen och känslorna ett utlopp, och lyckotårarna rann nerför kinderna.

Just nu känner säkert många av er att ni har lyckats, någon har kanske övervunnit sig själv samtidigt som någon annan är mycket besviken över sin prestation. Men ni ska alla komma ihåg att ni är bland de bästa i Finland. Ni är alla redan vinnare. Yrkesutbildningens framtid ligger i våra händer. Hur lyfter vi fram vårt eget kunnande? Låt oss vara stolta över vår yrkesskicklighet och över att vi är yrkesstuderande!

I början av juni får jag fira min examen och sätta den vita mössan på huvudet. Jag kan säga att jag är mera stolt över slutbetyget från yrkesskolan än över studentbetyget. Det här har jag Taitaja-Mästare att tacka för! Under mästareåret har jag förstått vilken betydelse yrkesutbildningen har. Finland behöver yrkeskunniga och vi är en del av dem.

Om en liten stund lämnar jag över titeln Mästarnas mästare till följande toppkunniga person. Hoppas att året för nästa Mästarnas mästare blir lika givande, lärorikt och sporrande som mitt år har varit... Jag kan ge ett tips till nästa Mästarnas mästare: Ha inte lika tung fot på gaspedalen som jag. Jag önskar Mästarnas Mästare 2018 ett stort lycka till! Tack!"

-Noora Latvakoski