Finlandsmästerskap i yrkesskicklighet

I Mästare tävlar framtidens experter och proffs om FM-medaljer i yrkesskicklighet i ca. 45 olika grenar med över 400 tävlande. En del av grenarna är MästarePLUS-grenar, riktade till elever med behov av särskilt stöd, och i vissa grenar deltar även internationella tävlanden samt gymnasie- och yrkeshögskoleelever som visar upp sitt kunnande.

Till Mästare kan alla yrkesstuderande som fyller 21 år under tävlingsåret eller är yngre anmäla sig. Tävlingen arrangeras årligen. Titta var evenemanget äger rum i framtiden!

Regler

I tävlingen följs de regler som trätt i kraft 1.6.2018.

Mästare-tävlingens regler (pdf)

MästarePLUS-tävlingens regler (pdf)

Mästare9-tävlingens regler (pdf)

Materialbank

Gamla Mästare-uppgifter går att utnyttja vid undervisning, även om eleverna inte förbereder sig inför en tävling. Med hjälp av dem kan utbildningen personifieras och eleverna ges nya utmaningar. I materialbanken hittar man uppgifter från FM-tävlingar, MästarePLUS och Mästare9.

Materialbanken

Regelprovet

Regelprovet avsett för Mästare2020-domare öppnar den 1 april 2020.

Mästarnas Mästare

Mästare-tävlingens jury har sedan år 2002 valt en av de tävlande till Mästarnas Mästare. Mästarnas Mästare är den bästa tävlanden inom sin gren och är en utomordentlig representant både för sin gren och yrkesutbildningen. Du finner alla Mästarnas Mästare på sidan Mästare genom tiderna.

MERA INFORMATION om mästare

Jarmo Linkosaari

Mästare-tävlingschef
050 518 5811
jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi