Mästare9 bekantar en med olika yrken

skilly16_hanska_250px.jpgMästare9 är en munter och flitig hantverksskicklighetstävling, som tar med sig såväl 7.–9.-klassister som publiken. Det fartfyllda evenemanget är ett roligt sätt att bli bekant med olika yrken.

Den tidigare till grundskolans 9.-klassister riktade tävlingen Mästare9 är nu öppen för grundskolans 7.–9.-klassister. Tävlingen är lekfull men uppgifterna kräver kvickhet och kreativitet. Samma skola kan delta med flera lag. Deltagarna är elever i grundskolans 7.–9.-klasser, och lagen kan bestå av elever från olika årskurser (7.–9.). Lagens medlemmar kan vara från olika klasser men måste vara från samma skola.

Tävlingen har tre olika skeden:

  1. Lokaltävlingar, de bästa lagen avancerar till de regionala tävlingarna.
  2. Regionaltävlingar, det bästa laget i varje region avancerar till finalen.
  3. Finalen, arrangeras i samband med det nationella Mästare-evenemanget.

I olika delar av Finland arrangeras årligen hundratals lokal- och regionaltävlingar. Kolla in tidtabellen för ert område nedan. Tidtabellerna för läseåret 2017-2018.

Mästare9-finalien arrangeras i Mästare-evenemanget, som nästa gång äger rum 14.–17.5.2018 i Tammerfors. Vi publicerar tidtabeller för olika delar av landet i den mån de slås fast. Regionaltävlingar hålls i 12 olika regioner. Noggrannare information om evenemanget (bl.a. tidtabeller, regioner och kontaktinformation) går att finna på finska.

Mästare9 relaterade publikationer och material