Skip to main content

Amispäiväkirjat: se avsnitten och sök till den andra säsongen

Amispäiväkirjat, som sändes på Nelonens kanaler på våren, följer livet av sju unga som studerar inom yrkesutbildningen i studierna och på fritiden. Ansökan till seriens andra säsong pågår.

infoscreen 1920x1080_ryhma.jpg

Amispäiväkirjat hade premiär på Liv den 7 maj, och följande vecka på huvudkanalen Nelonen. Serien kan också ses i Ruutu-tjänsten.

Den första säsongen följde:

  • Jenna Mylly som studerar till närvårdare vid Finlands Diakoniinstitut
  • Jerry Poutanen som studerar till husbyggare vid Salon seudun ammattiopisto
  • Niilo Hongisto som studerar maskinmontering vid Åbo yrkesinstitut
  • Viljami Turve som studerar till rörläggare vid Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Jere Puikko som studerar processteknik vid Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
  • Elmeri Suominen som studerar till bilskadereparatör vid Omnia
  • Eerika Rautiala som studerar skönhetsbranschen vid Keuda

Amispäiväkirjat i Ruutu-tjänsten

Andra säsongen är på kommande – sök med

Vi söker nu nya huvudpersoner för den andra säsongen vid Skills Finlands medlemsläroanstalter. Produktionsbolaget Nouhau Productions är med och rekryterar studerande och bestämmer i sista hand vem som väljs ut till programmet. De valda personerna ska vara positiva, utåtriktade, stolta över det utbildningsområde de valt och beredda att använda sin tid för produktionen av programmet samt själva producera material (videoklipp). Personerna ger också tillstånd att filma sin fritid hemma och i hobbyer. De valda personerna får ett arvode för inspelningen.

Varje huvudperson ska ha stöd av en yrkesläroanstalt. Dessutom söks sju företag eller organisationer från huvudpersonernas studieområden som samarbetspartner. Huvudpersonen kan till exempel vara på inlärning i arbetet på företaget i fråga. Läroanstalten ska förbinda sig att finansiera programmet med 15–16 000 euro (+ moms) och företaget/organisationen med minst 25 000 euro (+ moms).

Huvudpersonerna (och läroanstalterna och företagspartnerna) väljs under augusti-oktober, produktionen av programmet inleds i november och de nya avsnitten sänds i april/maj 2024.

Om er läroanstalt är intresserad av att delta, kontakta Maria Ekroth, maria.ekroth@skillsfinland.fi, tfn 040 707 9114.