Skip to main content

Val av tävlingschef

Sari Karjalainen sköter uppgiften som tävlingschef i ett år från och med den 1 augusti.

Skills Finlands nuvarande tävlingschef Petri Hörkkö övergår från och med början av augusti till Mästare2025-tävlingsdirektör i Åbo och hans anställning på Skills Finland upphör.

Vi inledde rekryteringen av en ny tävlingschef i våras. Framgång i uppgiften förutsätter omfattande erfarenhet av tävlingsverksamhet och produktion av stora evenemang. Dessutom ansöker Finland om Abilympics-tävlingen 2027 och ordnar den samtidigt som Mästare2027-evenemanget i Helsingfors. Planeringen av ansökan och arrangemangen för storevenemanget konstaterades också kräva erfarenhet på tävlingsledarnivå. Eftersom ingen av sökandena hade en sådan bakgrund kom vi fram till en lösning där vi bad tävlingsledaren för Mästare2017 Sari Karjalainen som har omfattande erfarenhet av tävlingsverksamhet att sköta denna uppgift för viss tid.

Sari Karjalainen utnämndes till tävlingschef för ett tidsbundet anställningsförhållande på ett år från och med den 1 augusti 2023. Saris huvudsakliga uppgift är att stödja ordnandet av evenemanget Mästare2024 Kuopio. Dessutom koordinerar hon planeringen av det eventuella storevenemanget för Abilympics och Mästare.

Mer information

Maria Ekroth, verksamhetsledare, maria.ekroth@skillsfinland.fi, 040 707 9114.