Skip to main content

Teija Ripattila nominerad till WorldSkills styrelse

Skills Finlands toppträningschef Teija Ripattila är nominerad till WorldSkills styrelse. Föreningens medlemsländer röstar om styrelsens nya sammansättning vid WSI:s generalförsamling i Frankrike den 9 september 2024.

Teija Ripattila är nominerad till styrelsen för den internationella organisationen WorldSkills International (WSI), där hon söker en plats som strategiansvarig medlem (Strategic Development Committee position). Det fins två lediga platser och tre andra kandidater förutom Teija.Teija_Ripattila.jpg

Samtidigt är även styrelseplatserna för ordföranden (President) och tävlingsarbetsgruppens representant (Competition Committee) lediga. WorldSkills generalförsamling, som ordnas i samband med WorldSkills Lyon 2024, beslutar om styrelsens nya sammansättning den 9 september 2024. WSI är bakgrundsorganisationen för de internationella WorldSkills-tävlingarna och omfattar 88 medlemsländer.

Teija Ripattila är Skills Finlands toppträningschef och Finlands officiella delegat (representant) i EuroSkills-tävlingarna. Dessutom har hon flera gånger agerat som lagledare för Finlands yrkeslandslag. Hon har 25 års erfarenhet av yrkesutbildning och 13 års erfarenhet av tävlingar i yrkesskicklighet.

Sedan 2011 har Teija arbetat med många olika uppgifter och på olika nivåer i Mästare-, EuroSkills-, WorldSkills- och Abilympics-tävlingarna, där hon har främjat yrkesutbildningen och tränat unga tävlande för topprestationer. Dessutom var hon åren 2014–2023 verksam i WorldSkills Europes styrelse, varav de två senaste åren som styrelseordförande.

– Jag förhåller mig passionerat till WSI:s uppdrag och jag tror att organisationen har en betydande inverkan på yrkesutbildningen och ungdomar runt om i världen. WorldSkills arbete uppskattas i Finland och Skills Finland har aktivt förbundit sig till att utveckla organisationen, berättar Teija.

– Som Skills Finlands toppträningschef leder jag ett nätverk på över 100 personer som tränar Finlands landslag inför internationella tävlingar. Dessutom har jag fått arbeta direkt med ungdomar som WorldSkills-lagledare. Mina erfarenheter har gett mig omfattande information om hur WorldSkills fungerar på nationell och global nivå. Den har också finslipat min förmåga att hantera komplicerade projekt, leda team och utveckla strategier som överensstämmer med organisationens mål, fortsätter hon.

Mer information

Teija Ripattila
teija.ripattila@skillsfinland.fi
040 455 2020