Skip to main content

Vi söker en Abilympics-tävlingsledare för att genomföra ett storevenemang inom yrkesutbildning

Vi söker en Abilympics-tävlingsledare som en del av ledningsteamet som bär huvudansvaret för tävlingsevenemanget Abilympics & Mästare 2027. Ansökningarna ska lämnas in senast 30.10.2024.

Abilympics2023_palkintojenjako.png

Skills Finland ordnar tillsammans med sina samarbetspartner under sista veckan i maj 2027 ett unikt storevenemang inom yrkesutbildning i Messukeskus i Helsingfors. Under samma tak sker världsmästerskapen för yrkeskunniga som behöver särskilt stöd i Abilympics-tävlingen samt finska mästerskapen i yrkesskicklighet för unga i Mästare-tävlingen. Evenemanget förväntar få fler än 100 000 besökare. Vi söker en Abilympics-tävlingsledare som en del av ledningsteamet som bär huvudansvaret för tävlingsevenemanget Abilympics & Mästare 2027.

Abilympics-tävlingsledaren ansvarar för Abilympics-tävlingshelheten och ekonomin samt för genomförandet av grenarna tillsammans med de grenansvariga för Abilympics. En del av grenarna ordnas i samma grenområden som Mästare-grenarna och då sker samarbete med Mästare-tävlingsledaren och Mästare-grenansvariga. Till arbetet hör också anskaffning av företagssamarbetspartner och tilläggsfinansiering samt koordinering av olika aktörers arbete. I rollen som Abilympics-tävlingsledare är samarbetet med ledningen för International Abilympic Federation, internationella samarbetspartner och representanter för andra länder viktigt. Tävlingsledaren ansvarar för att skapa ett engelskspråkigt Abilympics-evenemangskoncept som kommande tävlingsarrangörer kan utnyttja.

Abilympics-tävlingsledaren är chef för Abilympics-teamet och leder cirka 40 Abilympics-grenansvariga som arbetar deltid vid sidan av sitt eget arbete. Evenemangsorganisationen och Abilympics-teamet byggs upp i takt med att planeringen framskrider.

Av den som väljs till Abilympics-tävlingsledare förutsätter vi

  • påvisat arbete som chef och resultatrik ledning av verksamheten
  • ekonomi- och upphandlingskompetens och förmåga att följa en budget
  • utmärkta kunskaper i finska och engelska samt förmåga att uppträda offentligt även för allmänheten på båda språken
  • god förhandlingsförmåga och bevis på anskaffning av samarbetspartner
  • färdighet att skapa ett bra arbetsklimat, tåla press och hålla fast vid tidtabellerna
  • erfarenhet av att ordna storevenemang
  • erfarenhet av internationell yrkesskicklighetstävlingsverksamhet
  • kännedom om den finländska yrkesutbildningen och specialundervisningen
  • lämplig högskoleexamen.

Erfarenhet av arbete i nationella och internationella nätverk för yrkesinriktad specialundervisning samt förståelse för tillgänglighet räknas som merit.

Vi erbjuder intressanta och utmanande arbetsuppgifter, en trevlig arbetsgemenskap och ett internationellt arbetsklimat. Vårt kontor ligger centralt i Kampen i Helsingfors. Vår arbetstid är flexibel och även distansarbete kan utföras flexibelt. Vår arbetsgemenskap, som består av fast anställda vid Skills Finland, evenemangets projektorganisation och ett omfattande samarbetsnätverk, är entusiastisk och engagerad i att arbeta för gemensamma mål.

Uppgiften inleds enligt överenskommelse. Chef för Abilympics-tävlingsledaren är Skills Finlands verksamhetsledare Maria Ekroth.

Mer information om uppgiften fås av Skills Finlands verksamhetsledare Maria Ekroth, tfn 040 707 9114, maria.ekroth@skillsfinland.fi. Förfrågningar per telefon tisdag 1.10 kl. 11.30–12.30, torsdag 10.10 kl. 12.30–14 och onsdag 23.10 kl. 9–10 och övriga tider per e-post.

Vi ber er skicka ansökan med löneanspråk senast 30.10.2024 till verksamhetsledare Maria Ekroth. De som kallats till intervju får separat information.

----

Skills Finland ry samlar ett nätverk av experter inom yrkesutbildning och arbetslivet, tillsammans med vilka vi främjar yrkesutbildningens kvalitet, dragningskraft och spetskompetens med hjälp av tävlingsverksamhet. Varje aktör tillför nätverket kunskaper och färdigheter som genom att kombinera dem utvecklar yrkesutbildningens kvalitet.

Tillsammans med våra samarbetspartner ordnar vi den finska mästerskapstävlingen i yrkesskicklighet, Mästare, och skickar landslag till de internationella tävlingarna WorldSkills, EuroSkills och Abilympics.