ammattiosaamisen suomenmestaruuskilpailu taitaja

Taitajassa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain. Katso tulevien Taitaja-tapahtumien isäntäkaupungit.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan 1.6.2018 voimaan tulleita sääntöjä.

Taitaja-kilpailun säännöt (pdf)

TaitajaPLUS-kilpailun säänöt (pdf)

Taitaja9-kilpailun säännöt (pdf)

Ruotsinkieliset säännöt

Tuomaritesti

Pakollinen tuomaritesti Taitaja2020-tuomareille avautuu keväällä 2020.

Taitajien taitaja

Taitaja-kilpailun jury on vuodesta 2002 alkaen valinnut kilpailijoiden joukosta Taitajien Taitajan. Säännöissä todetaan valinnan kriteereistä seuraavasti: "Taitajien Taitaja on oman lajinsa paras kilpailija. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksesta. Hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja. Taitajien Taitaja on halukas ja kyvykäs toimimaan oman ammattialansa ja koko ammatillisen koulutuksen edustajana." Taitajien Taitajat löydät sivulta Taitaja kautta aikojen.

LISÄTIETOJA taitajasta antaa

Jarmo Linkosaari

Taitaja-päällikkö
050 518 5811
jarmo.linkosaari@skillsfinland.fi