Taitaja9 TUTUStuttaa ammatteihin

skilly16_hanska_250px.jpgTaitaja9 on hyväntuulinen ja reipas kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Aiemmin peruskoulun 9.-luokkalaisille tarkoitettu Taitaja9 on nyt koko yläkoulun kisa. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Osallistujat ovat 7.–9.-luokkalaisia, ja kussakin joukkueessa saa olla myös eri luokka-asteiden (7.–9.) oppilaita. Joukkueen jäsenet voivat olla eri luokilta, mutta heidän tulee olla samasta koulusta.

Kilpailussa on kolme vaihetta:

  1. Paikalliskilpailut, joista parhaiten menestyneet joukkueet jatkavat oman alueensa aluekilpailuun.
  2. Aluekilpailut, joista alueen paras joukkue jatkaa finaaliin.
  3. Finaali, joka järjestetään valtakunnallisen Taitaja-tapahtuman yhteydessä.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain satoja paikallis- ja aluekilpailuja. Katsokaa alta oman alueenne aikataulut!

Taitaja9-finaalikilpailu järjestetään Taitaja-tapahtumassa, joka järjestetään seuraavan kerran 21.–23.5.2019 Joensuussa. Julkaisemme alue- ja paikalliskilpailujen aikatauluja sitä mukaa kun ne varmistuvat. Aluekilpailut pidetään 12 eri paikkakunnalla.

Materiaalia Taitaja9-järjestäjille

Taitaja9-paikallis- ja aluekilpailujen järjestämiseen tarkoitetut materiaalit (kilpailujärjestäjän opas, kutsukirje peruskoulun opettajalle, paikallis- ja aluekilpailujen seurantalomakkeet, kunniakirjat sekä markkinointimateriaali) löytyvät Dropboxista. Pdf-lomakkeet tallennetaan omalle tietokoneelle, täytetään tietokoneella, tallennetaan ja lähetetään sähköpostin liitetiedostona tai tulostetaan.

taitaja9-kilpailuun liittyvät julkaisut ja materiaalit