Ammattitaitokilpailut erityistä tukea tarvitseville

TaitajaPLUS-kilpailu järjestetään joka vuosi osana Taitaja-tapahtumaa. Kilpailulajeja on 3–5 ja ne vaihtelevat vuosittain, jotta mahdollisimman monen koulutusalan opiskelijat pääsevät kilpailemaan osaamisessaan. TaitajaPLUS-kilpailussa ei ole yläikärajaa, mutta osallistujien tulee olla opiskelijoita.

Erityistä tukea tarvitsevien alle 20-vuotiaiden opiskelijoiden on myös mahdollista ottaa osaa ammattitaidon SM-kilpailuun Taitajaan. Erityistä tukea tarvitsevat osallistujat eivät kilpaile SM-mitaleista vaan kokemuksen ja itsensä voittamisen vuoksi. Lajit, joihin on mahdollista osallistua ns. +1-kilpailijana, vaihtelevat vuosittain.

Kansainvälisesti Abilympicsissa

International Abilympics -kilpailu järjestetään joka neljäs vuosi jossakin päin maailmaa, viimeksi Ranskassa. Erityistä tukea tarvitsevien ja vammaisten kilpailussa on reilut 30 lajia ja satoja osallistujia kymmenistä maista. Skills Finland lähettää Suomen joukkueen kilpailuun.

Tule mukaan

Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailuihin voivat osallistua kaikki opiskelijat, joille on tehty HOJKS. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijat Taitaja-semifinaaleihin ja Abilympics-karsintoihin.

 

   

Videolla TaitajaPLUS-kilpailusta kertovat Skills Finlandin Abilympics-koordinaattori Matti Kauppinen sekä TaitajaPLUS-semifinalistit Pauli Jylhä-Ollila ja Samuli Porio Ammattiopisto Luovista. Videon ovat totetuttaneet Ammattiopisto Luovin opiskelijat.