Julkaisut ja MateriaaliT

AmmattiOsaaja_1_19..png
Ammattiosaaja

Lehti tutustuttaa nuoret ammatillisen koulutuksen eri vaihtoehtoihin. Se sopii hyvin myös jaettavaksi vanhempainilloissa. Lehdessä esitellään kaikki ammatilliset koulutusalat, tutkinnot ja koulutusohjelmat. Kerran vuodessa ilmestyvän lehden julkaisevat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Skills Finland.

Ammattiosaaja-lehti 2019–2020 (pdf)

Ammattiosaaja-lehti 2018–2019 (pdf)

Painettua lehteä voi tilata www.subjectaid.fi-palvelusta.

Skills_Finland_Historiikki_1993-2013_250px.png
Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013

Skills Finlandin historiikki kattaa vuodet yhdistyksen perustamisesta 20-vuotisjuhlaan. Painettua julkaisua voi tilata osoitteesta viestinta@skillsfinland.fi. Julkaisuvuosi 2017.

Ammattiosaamisen asialla – Skills Finland 1993–2013 (pdf)

Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus

Tutkimuksen toteutti IROResearch Oy opetus- ja kulttuuriministeriön ja Skills Finland ry:n toimeksiannosta loka-joulukuussa 2018. Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 1050 peruskoulun 9.-luokkalaista, lukiolaista ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa sekä ysiluokkalaisten vanhempia. Lisäksi haastateltiin 100 yritysten henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä ja 100 oppilaanohjaajaa. Lukiolaisia lukuun ottamatta samoille kohderyhmille tehtiin yhteensä 52 henkilökohtaista haastattelua. Tutkimus on jatkoa vuosina 2007, 2010, 2013 ja 2016 toteutetuille tutkimuksille.

TIEDOTE OKM: Ammatillisen koulutuksen mielikuvatutkimus on valmistunut

Tutkimuksen keskeiset tulokset (pdf)

Laaja yhteenvetoraportti, kvantitatiivinen osa (pdf)
Yritysten henkilöstöpäättäjät, kvantitatiivinen osa (pdf)